“Şehit Köşesi” açılış törenine, Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Askerlik  Şube Başkanı  Binbaşı Ahmet, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş,  Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı’nın ailesi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, Şehit  Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı’nın ailesi ile yakından ilgilendi. Vali Seddar Yavuz burada yaptığı konuşmada, şehitlerin Allah katında seçilmiş insanlar olduklarını belirterek, aileye başsağlığı dileğinde bulundu.

 

Bu tür törenleri yapmalarının en önemli sebebinin, örnek teşkil etmek olduğunun altını çizen Vali Yavuz, “Görevden kaçan değil, ihtiyaç olduğunda ‘ben buradayım’ diyen bir nesil ve gençlik yetiştirmek istiyoruz. Bunu diyebilmek için de iman ve ihlas gereklidir. Korkmayanlar, ancak imanlı insanlardır. Korkaklar bilin ki, inancı eksik insanlardır. O yüzden biz Müslümanlar şehadete koşarız ve şehit olmayı canı gönülden isteriz” diye konuştu.

 

Vali Seddar Yavuz, konuşmasının akabinde Şehit  Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı’nın annesi İnci, babası Mehmet Şefik  ile  eşi  Özlem Odabaşı’na Kuran-ı Kerim, bayrak ve şehidin belgelerini takdim etti.

 

Vali Seddar Yavuz eşi Selda Yavuz ve diğer protokol üyeleri daha sonra  Şehit  Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı’nın isminin verildiği şehit köşesinin açılışını gerçekleştirdi. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi