Şehit Eren Bülbül Özel Eğitim Anaokulunun açılış törenine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Eşi Hamdiye Soylu, Vali Tuncay Sonel ve Eşi Handan Sonel, Cumhurbaşkanı Danışmanı Yasin Aktay, AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, Vali Yardımcıları Bayram Gale, Zafer Karamehmetoğlu, Gökhan İkitemur, Perşembe Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Levent Yetgin, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin, MHP İl Başkanı Naci Şanlıtürk, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, Hayırsever Banu Akdeniz, Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül, kız kardeşi Zeynep Bülbül katıldı.

Şehit Eren Bülbül Özel Eğitim Anaokulunun açılış törenine katılmak üzere Ordu’ya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı konuşmada, Şehit Eren Bülbül Anaokulunun açılışında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selam ve hayırlı olsun dileklerini ileterek devam eden Bakan Soylu, bu milleti ayakta tutan şeyin inanç ve teslimiyet olduğunu dile getirdi.

Şehit Eren Bülbül Anaokulunun yapımını üstelenen film ve dizi yapımcısı, hayırsever iş insanı Banu Akdeniz’e ve tüm hayırsever iş insanlarına teşekkürlerini ileten Bakan Soylu, “Biz büyük milletin evlatlarıyız” dedi.

Yardım etmenin nasip işi olduğunu belirten Bakan Soylu, “Ben bu ülkenin bir evladı olarak, milletimizle de insanımızla da gurur duyuyorum. Dünyanın her yerinde izimiz var. Biz başka bir milletiz ve bunu gerçekleştiren, bu özgüveni bize sağlayan bir liderimiz ve Cumhurbaşkanımız var. Allah sizlerden razı olsun. Allah daha fazla hizmet etmek, daha fazla böyle eserler meydana getirmeyi nasip etsin. Yapılan bu eserler başka. Bu neredeyse bizim koşa koşa gitmemiz lazım, teşvik etmemiz lazım. Yardım etmek bile nasip işidir” şeklinde konuştu.

“Biz Ne Yapıyorsak Çocuklarımızın Geleceği İçin Yapıyoruz”

Konuşmasının devamında, “Biz ne yapıyorsak çocuklarımızın geleceği için, ülkemizin geleceği için yapıyoruz” diyen Bakan Soylu sözlerini şöyle tamamladı: “Bu eğitim yuvalarında pırıl pırıl, o güzel çocuklarımız yetişsin ve onlar sayesinde bu vatanda ay yıldızlı bayrağımız dün olduğu gibi, bugün olduğu gibi, yarın da nazlı nazlı dalgalansın diye yapıyoruz. Bizim Eren’imiz de, annesinin kuzusu böyle okullarda okudu. Vatan sevgisini, millet sevgisini ailesinden, öğretmenlerinden, camideki hocasından, arkadaşlarından ve büyüklerinden aldı ve o sorumlulukla şehadete yürüdü, şehit oldu. Çocuklarımızın geleceği hepimiz için önemli. Onun için çok çalışıyoruz, onun için çok gayret gösteriyoruz. Onun için birilerinin alınmalı mı, alınmamalı mı diye bekleştiği risklerin hepsini alarak, ülkemizi zengin ve büyük bir Türkiye yapmaya çalışıyoruz. Biz biraz aşırıyız. Bizden sonra ki gelecek nesillerin böyle bir tabloya ne kadar dayanıp dayanamayacaklarını bilmiyoruz. Onun için onlara dünyanın pusuda beklediğini bildiğimiz halde eğer biz onlara pusuda bekleyen bir dünyaya açık halde bırakırsak, onlara da haksızlık etmiş oluruz. Ama onları bundan koruyan, onlara güven içerisinde büyüyen, etrafında güzel tohumları ekmiş güzel bir Türkiye bırakmak durumundayız. Bunu da yapıyoruz hep birlikte zaten. Onun için sorumluluğumuz, bu neslin sorumluluğu çok büyüktür. Allah’ın izniyle biz burada bunun başarabileceğimize de inanıyoruz.”

Film ve dizi yapımcısı, hayırsever iş insanı Banu Akdeniz tarafından Ünye İlçesinde yaptırılan Şehit Eren Bülbül Özel Eğitim Anaokulunun açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, şehit ve gazilerimizin baş tacı olduklarını belirterek, hiçbir şehidimizin unutulmadığını söyledi.

Konuşmasının devamında Vali Tuncay Sonel, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Allah tüm ülkemize kolaylıklar versin. 15 ay önce Ordu'da göreve başladığımızda 66 okulun deprem riski vardı. Bunları yıktık.Yerine 41 okul binası, devlet-vatandaş işbirliği ile ulaşıldı.Kimisi bitti bugün ki gibi, kimisinin inşaatına devam ediliyor, başlayacak olanlar var. Devlet vatandaş işbirliği ile ulaştığımız 41 okulunuzun toplam derslik sayısı 532. Ayrıca Milli eğitim Bakanlığımızın katkılarıyla da son bir yılda 46 okulumuzun güçlendirilmesi yapıldı.Bu çalışmalarımızda bizlere her türlü destek veren Sayın Cumhurbaşkanımıza, sizlere, Milli Eğitim Bakanlığımıza, tüm çalışma arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ise, “Bu eserin karşısında fazla söz söylemeye gerek yok. Çünkü, gönlümüzde yatan Eren Bülbül evladımızın en güzel eserlerinden bir tanesini oluşturdukları için özellikle size teşekkür ediyorum böyle güzel bir eseri kazandırdığınız için. Sayın Valimizle çok güzel bir birlikteliğimiz var. Milletvekillerimizle örnek çalışmaları sürdürüyoruz” dedi.

Film ve dizi yapımcısı, hayırsever iş insanı Banu Akdeniz ise yaptığı konuşmada, bir ülkeye, bir topluma, bir bireye yapılacak en önemli, en kıymetli yatırımın; o ülkenin, toplumun, bireyin eğitimine yapılan yatırım olduğuna dikkat çekti.

Akdeniz, “Bir çocuk gelişir, bir dünya değişir” sözünün büyüklüğünden etkilendiğini ve bu nedenle hayal ettiği okul binasının tamamlanarak eğitime katkıda bulunacağını söyledi.

Diğer okullarda olduğu gibi Şehit Eren Bülbül okulunda da fikri hür, irfanı hür bireyler yetişeceğinin altını çizen Akdeniz, “Ülkemizde vatanı uğruna canını verecek kahramanlar hiç bitmedi bitmeyecekte. Eren Kardeşimde bunlardan birisi. Vatanı için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimizin isimlerinin yaşatılması gerekir. O kahramanların yaşları yoktur, yaşlarının önemi de yoktur. Ülkesine, halkına timsal olurlar. Ömrünün baharında aramızdan ayrılmak zorunda kalan o dünyalar güzeli kardeşimizin cesaretinin hepimize örnek, yolumuza Işık olması diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek tarafından dua edilmesiyle devam eden açılışta, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ve Eşi Hamdiye Soylu, Vali Tuncay Sonel ve Eşi Handan Sonel, Hayırsever Banu Akdeniz, Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül ve diğer protokol üyeleri tarafından Şehit Eren Bülbül Özel Eğitim Anaokulunun açılış kurdelesi kesildi ve ardından sınıflar gezildi.

11 Ağustos 2017 tarihinde Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında, teröristlerle sıcak temas sırasında şehit olan Eren Bülbül'ün isminin verildiği Şehit Eren Bülbül Özel Eğitim Anaokulu 10 derslikli olarak hizmet verecek. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi