Programın açılış konuşması Sağlık Müdürü Op.Dr.Dursun Tüzün tarafından gerçekleştirildi. Tüzün konuşmasına, "Bu teknoloji çağında özellikle üniversite öğrencilerinin ruh sağlığını korumak, onları bazı bağımlılıklardan alıkoymak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Burada amacımız size Ordu'daki sağlığı ve paydaş kurumların yaptıkları çalışmaları tanıtmak, 'Biz sizin için ne yapabiliriz?' bunu anlatmak." dedi.

Tüzün, ayrıca düzenlenen program kapsamında üniversitede stantlar açıldığını belirterek, "Stantlarımızın olduğu alana mutlaka uğrayın. Sağlıklı Hayat Merkezimizin, Yeşilay'ın ve tüm kurumlarımızın stantlarını gezin. Sizlere bu stantlarda bilgi verecekler. Keza organ bağışı standımız var. Her yıl 3-9 Kasım’da organ bağışı haftasında çeşitli farkındalık çalışmaları yapıyoruz. Bu yıl sizlerden başlayalım dedik. Bu standımızı ziyaret ederek organ bağışı hakkında bilgi alabilir ve organlarınızı bağışlayabilirsiniz. Hepinize katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Siz gençlerin ruh sağlığını korumamız, güçlendirmemiz lazım. Bir de oluşabilecek ruh sağlığı hastalıklarının önüne geçmemiz lazım." diye konuştu. Etkinliğe verdikleri destekten dolayı Ordu Üniversitesi, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve paydaş kurumlara teşekkür ediyorum diyerek sözlerini noktaladı.

Açılış konuşmasının ardından Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde görevli Psikolog Ceylan Korkmaz Bekiroğlu gençlere yönelik ruh sağlığı hakkında sunum yaptı.

Sağlık Müdürümüz Op.Dr.Dursun Tüzün, stantların bulunduğu alana giderek tüm stantları ziyaret etti. Organ bağışı yapmak isteyen öğrencilerimizin bağışlarını alarak, bağış kartlarını takdim etti. Ayrıca etkinlik alanında Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası tarafından konser düzenlendi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi