23 Ekim 2018 tarihinde 2023 Eğitim Vizyon Belgesi’nin tanıtım toplantısında kamuoyuna ilk kez duyurulan Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili bugüne kadar sendika olarak üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getirdiklerini söyleyen Başkan Şeyhoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:“4 yıllık süreçte kanunda neler olması gerektiğine dair çok ciddi gayret ortaya koyduk. Bakanlık merkez ve taşra teşkilatlarının düzenlediği çalıştaylara katılarak kanuna dair beklentilerimizi ifade ettik.

Türk Eğitim-Sen olarak çalıştaylar düzenleyerek, raporlar ve öneriler hazırladık. Sayısını hatırlayamadığım onlarca televizyon programında ÖMK’ya dair görüşlerimizi dile getirdik. Onlarca basın açıklaması ve basın toplantılarında kanunla ilgili taleplerimizi kamuoyuyla paylaştık”dedi.

Süreç hakkında bilgiler veren Şeyhoğlu; “Defalarca sosyal medya kampanyaları düzenleyerek, meslektaşlarımızın meslek kanunu sürecine sahip çıkması noktasında gayret ortaya koyduk. 23 Kasım 2021’de Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın ‘Meslek Kanunu’nu çok yakın zamanda çıkarıyoruz’ ifadesi üzerine 8 Aralık 2021 tarihinde 81 ilde eş zamanlı olarak alanlara inerek, bir kez daha meslek kanununun nasıl olması, içeriğinde neler yer alması gerektiğine dair duruşumuzu bir kez daha ortaya koyduk.

31 Aralık 2021 tarihinde kanun teklifinin TBMM’ye sunulmasının ardından, sürecin TBMM safhasında iki genel başkan yardımcımız vasıtasıyla komisyonlarda öğretmenlerin haklı taleplerini yüksek sesle ifade ettik. Kanun, 3 Şubat’ta kabul edildi, 14 Şubat’ta Resmi Gazetede yayınlandı ve yürürlüğe girdi. Bundan sonra yapılacak tek şey kalmıştı; o da öğretmenleri huzursuz edecek düzenlemeler konusunda yargı hakkımızı kullanmak. Bu nedenle kanunun uygulamasına dair hazırlanmış olan mevzuat düzenlemesinin arazlı yönlerinin yürürlüğünün durdurulması ve iptali istemiyle yargıya başvurduk. Kısacası bu teşkilat dört yıllık süreçte ÖMK ile ilgili bir sendikanın ne yapması gerekiyorsa yaptı” diye konuştu.

Şeyhoğlu, açıklamasının devamında; “

Öğretmenlerimizin hayalleri, umudu maalesef sendikal ve siyasi husumetlerin mezesi haline getirildi. Biz bunu kabul etmiyoruz. Türk Eğitim-Sen, 30 yıllık sendikal bakiyesinde temsil ettiği kesimin beklentilerini, dertlerini, isyanını asla sendikal rekabetin ya da siyasal husumetin mezesi haline getirmemiştir, bundan sonra da getirmeyecektir. Herkes görecektir ki; süreci istismar edenler, bir sonraki sınava kadar yine dönüp meslek kanununa bakmayacak, her zamanki gibi biz bakacağız. Meslek kanununun adına yakışır şekilde içinin doldurulması, zenginleştirilmesi noktasında gayret ortaya koyan teşkilat, yine Türk Eğitim-Sen olacak” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi