Ordu’da bulunan sendikalar da Ordu Lisesi önünde ortak açıklama yaparak, şiddete ortak tepki gösterdi. Açıklamada, öğretmene yönelik şiddet vakalarının artık sıradanlaştığını, gazetelerin üçüncü sayfa haberleri arasına girmeye başladığına dikkat çekildi.

Ordu’da hizmet veren eğitim sendikaları adına ortak açıklama yapan Ordu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mustafa Aybastı, şu ifadelere yer verdi:

 

“Son yıllarda üzülerek şahit oluyoruz ki, öğretmene şiddet vakaları artık sıradanlaşmış, üçüncü sayfa haberleri arasına girmiş durumdadır. Gün geçmiyor ki öğrenci ya da veli tarafından sözlü ya da fiziki şiddete maruz kalan bir öğretmen haberleriyle karşılaşmayalım. Hukuki çözüm bulunmalıdır... Öğretmene ve kamu çalışanlarına yönelik şiddet hadiseleri üzerine ciddi idari ve hukuki tedbirler ivedilikle alınmalıdır. Şiddet vakaları konusunda önleyici ve caydırıcı tedbirleri hayata geçirecek mevzuat düzenlemeleri zaman kaybedilmeksizin hayata geçirilmelidir. Destek olun... Buradan ailelere de çağrıda bulunuyoruz. Çocuklarınız, çocuklarımızdır. Onları daha güzel bir geleceğe hazırlamak için en az sizler kadar istekli olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Sizden tek arzumuz; öğrencilerle aramızda oluşturduğumuz beraberliğe katkı sağlamanızdır.” Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

 

Editör: Haber Merkezi