“Kadınlar sırf kadın oldukları için öldürülüyor, şiddete uğruyor.” Diyen Yılmaz; şöyle konuştu: “11 gün önce Başak Cengiz’i samuray kılıcıyla katleden katil Can Göktuğ Boz; "Birini öldürmeyi planladım, kadın direnemez diye onu öldürdüm" demişti. Bizler, en temel hakkımız olan yaşam hakkımıza sahip çıkmak için direniyoruz.

İstanbul Sözleşmesi’nden bir gece yarısı, tek adamın kararıyla çıkılmasını asla kabul etmiyoruz! İlk seçimlerde kadın düşmanı zihniyeti sandığa gömeceğiz ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun söz verdiği gibi ilk bir hafta içinde İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe koyacağız.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak,  geçen yıl sözleşmenin bir maddesini hayata geçirdik ve Genel Merkezimizde “Alo Şiddet” hattı kurduk. Yaşam en temel haktır diyerek projemize “YaşamHak” adını verdik. 444 82 85 numaralı hattımızı arayan tüm şiddet mağduru kadın ve çocuklara, 7/24 ücretsiz destek hizmetleri verdik ve vermeye devam ediyoruz. Projemiz kanalıyla şunu daha net görüyoruz: İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararından sonra iletilen şiddet vakalarında artış var.” 

Kadınlar kayıt dışı çalışıyor

Bu ölümlerin ve şiddetin sebebinin uygulanan politikalar olduğunu dile getiren Yılmaz; “AKP Sözcüsü Ömer Çelik çıkmış "Toplumsal olarak kadın cinayetlerine karşı seferber olmamızın vakti gelmiştir ve dahi geçmektedir” diyor. Günaydın! Sanki 19 yıldır iktidarda olan onlar değil. AKP iktidarında kadına yönelik ekonomik şiddet de arttı; çalışabilir nüfustaki her 3 kadından ikisi işsiz. Her iki kadından biri kayıt dışı çalışıyor. Kadınlar eşit işe eşit ücret almıyor. Bizlere, ne giyeceğimizden, kaç çocuk doğuracağımıza kadar dayatılan bir hayat reva görüldü.” Diye konuştu.

Şiddetle mücadelemiz başlayacak

Yılmaz, şöyle devam etti: “Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiğimizdeki yol haritamızı “Altı Ayda Altı Kolaylık” başlığıyla açıkladı. İktidara geldiğimizde ilk altı ayda ne mi yapacağız?

Kadına yönelik şiddetle mücadelemiz derhal başlayacak. Aile destekleri sigortasını hayata geçireceğiz. Kadın istihdamını arttıracağız “ev kadınlarına iş, eve aş” sağlayacağız. Boşanan kadınlar için “yeni başlangıçlar fonu” oluşturacağız. Doğum izni uygulamasını geliştireceğiz. Güçlü bir kadın sağlığı programını başlatacağız” Haber Merkezi 

Editör: Haber Merkezi