Hekimler Birliği İl Temsilcisi Opr. Dr. Çağlar Yıldırım ve doktorlar, Ordu Devlet Hastanesi önünde sağlıkta şiddete karşı açıklama yaparak, tepki gösterdiler.

Opr. Dr. Çağlar Yıldırım, Ankara E. A. Hastanesinde Nöroloji uzmanı Dr. Ebru Ergin’in, bir hasta tarafından şiddet görmesine tepki göstererek; “Sağlıkta şiddet canımızı yakmaya devam ediyor. Maalesef Ankara E. A. Hastanesinde Nöroloji uzmanı hekim arkadaşımız Dr. Ebru Ergin, bir hasta tarafından hayatına kast edilerek yaralandı ve mesleki hayatında belki geri dönüşü olmayacak psikolojik ve fiziksel travmalar aldı. Olayın en acı kısmı da hekimimize saldıran zanlının eşinin bizleri korumak ile görevli kamu personeli olmasıdır. Eşinin mesleği üzerinden Hekime şiddet konusunda farkındalığı olması gereken kişin insanlığa yakışmayacak davranışta bulunması artık sözün bittiği yerde olduğumuzu hepimize göstermektedir.” Dedi.

“Resmi rakamlara göre her gün 60 sağlık çalışanı sözlü ya da fiziksel olarak şiddete maruz kalıyor.” Diyen Çağlar; “ Olan biteni akılla, vicdanla, insanlıkla izah edebilmenin olanağı kalmamıştır. Ülkemizdeki şiddet olağan gösterilmesi ve caydırıcı ceza verilmemesi tüm şiddet vakalarının ana sebebi olduğunu aşikardır. “Sağlıkta dönüşüm programı” biz sağlık çalışanlarının canına kasteden bir canavara dönüşmüş durumda. Bu program sonucu oluşan kışkırtılmış sağlık talebi, artan angarya ve iş yoğunluğu her gün artan şiddet olayları ile karşı karşıya kalmamıza sebebiyet vermiştir. Dr. Kamil Furtun, Dr. Aynur Dağdemir, Dr. Ersin Arslan, Dr. Göksel Kalaycı, Dr. Ali Menekşe ve sayamadığımız nice meslektaşımızı kaybettik. Gerekli önlemlerin alınması için daha neyi bekliyorsunuz!” şeklinde konuştu.

Caydırıcı yasalar acilen çıkartılmalı!

Çağlar açıklamasını şöyle sürdürdü: “Savcının kapısına yumruk atan veya savcının arabasının ön camına aracınızı buraya park etmeyiniz diye not bırakan  kişi anında tutuklanır iken hekime yumruk atan hekimin kaşını yaran kişi  Temel Sağlık Kanunu 12. maddede açık hüküm bulunmasına rağmen serbest bırakılmasını anlamıyoruz anlamakta istemiyoruz. Bizler Sağlıkta şiddetle maruz kalan hekimlerimiz dahil kim var ise sahip çıkmaktan vazgeçmeyeceğiz.

Özendirici ve göstermelik değil, caydırıcı yasalar acilen çıkartılmalıdır" Ya Sağlıkta şiddet duracak ya da biz can güvenliğimiz sağlanıncaya kadar sağlık sistemini durduracağız"

Hekim Birliği Sendikası olarak hekime karşı şiddet uygulanan sağlık kuruluşlarında hekimlerimizin can güvenliği sağlanıncaya kadar hizmetten çekilmesi yönünde aldığımız sendikal  kararı kamuoyuna buradan yüksek ses ile ilan ediyoruz. Sorumluları tekrar yüksek ses ile göreve davet ediyoruz. Artık Hekimler yalnız değildir. Hekimler Birlik olmuştur. Artık ben yok biz varız. Artık Hekim Birliği var.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi