SGK’lı olarak çalışan kişiler sigorta primlerinin yatıp yatmadığını, ne süre ile primlerinin ödendiğini, çalışma zamanlarını ve emeklilik için daha ne kadar çalışmaları gerektiğini SGK borç sorgulama yöntemi ile öğrenebilmektedir.

Bu sorgulama işlemi için artık kurum binalarına gitmeye ve saatlerce beklemeye gerek yok. Tüm sorgulama işlemlerini internet üzerinden basitçe yapabilir ve tüm sigorta bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz.

İnternet üzerinden sgk borç sorgulama işlemlerini http://www.tcilessksorgulama.net/ sistemi üzerinden kurum tarafından verilen şifre ile yapabileceğiniz gibi aynı sorgulama işlemlerini E – Devlet sistemi üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.

E-Devlet Şifresiyle SGK Sorgulama

E – Devlet sistemi üzerinden sigorta sorgulaması yapmak için şifreye ihtiyaç vardır. Bunun için de E – Devlet şifresini 2 TL karşılığında herhangi bir postaneden almanız gerekmektedir.

İnternet üzerinden en basit şekilde yapacağınız bu sorgulama işlemleri ile tüm çalışma hayatınızı ve sigorta durumunu en ince ayrıntısına kadar öğrenebilir ve böylece emekliliğinizi en rahat şekilde hesaplayabilirsiniz.

Ayrıca aynı sistem üzerinden sağlık borçlanmalarını, izinleri ve çalışma hayatına dair olan tüm SGK sorgulaması işlemlerini de yapabilirsiniz. 

Editör: Haber Merkezi