Akça açıklamasında şunları söyledi: “Küresel iklim değişikliği dünyada olduğu gibi ülkemizde de, doğal olarak ilimizde de etkisini gösteriyor. Son bir kaç senedir şahit oluyoruz ki, özellikle Aralık ve Ocak aylarında mevsim normallerinin üzerinde seyreden bir hava sıcaklığı ile karşı karşıya kalıyoruz. Özellikle bu aylarda soğuklanmaya ihtiyaç duyan fındık dalları soğuklanma süresi yaşayamıyor ve yine dişi üreme organı olan karanfiller açmaya başlıyor.

Şubat ve Mart aylarında yağacak olan muhtemel kar ve sonrasında (Allah göstermesin) meydana gelecek bir zirai don sonrasında oluşacak ürün çok büyük zararlarla karşı karşıya kalabilecektir.

Yaşanabilecek muhtemel bu sıkıntılardan daha az etkilenmek ve ürünü garantiye almak adına üreticilerimizin “TARSİM”sigortalarını yaptırmaları kendi menfaatlerine olacaktır.

Tarsim sigortalarının yatırılmasının son günleri aşağıdaki gibidir.

Fındık için; 28 ŞUBAT 2023 Kivi için; 21 ŞUBAT 2023 tür. Üreticilerimizin muhtemel yaşanabilecek afetlerden etkilenmemeleri için son günleri beklemeden “TARSİM” sigortalarını yaptırarak ürünlerini güvence altına almaları önemlidir.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi