Ünye Limanı’nın Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından özelleştirmenin bir biçimi olan kiralama yöntemiyle şirketlere verileceği tartışmalarında Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in yok öyle bir şey, demesine rağmen OBB sitesinde 25 Mayıs 2022 tarihinde 30 yıllığına kiraya vermek için ihaleye çıkarılacağının duyurulmasına Emek Partisi tepki gösterdi.

Yönetme becerisi yok mu?

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Poyraz, bir işletmenin, malın satışa çıkarma nedenini sorgulayarak, “OBB,             Ünye Limanı’nı 30 yıllığına özel şirketlere kiralamak için ihaleye çıkarıyor. İhaleye çıkarma nedeni ya limanı yönetme becerisi gösterememektir ya da kiradan gelecek parayı yandaşlara aktarma isteğidir. OBB tarafından yapılan projeler incelediğinde halkın önceliği ve gereksinimleri olmadığı anlaşılacaktır. Şehri ve denizi betonlaştırarak şirketlere para kazandırmaktalar.” dedi.

Neden harcama yapıldı?

OBB Başkanı Güler’in uygulamalarıyla iktidarın uygulamalarının aynı olduğunu vurgulayan Poyraz, “İktidar, özelleştirdiği yerlere yatırım yaptı, sonra buraları yaptığı harcamadan daha ucuza özelleştirerek sattı. Şimdi aynı yöntemi OBB yönetimi yapıyor. Ünye Limanı’na yeni harcamalar yaptı ve 30 yıllığına kiralıyor. Hem de 50 milyon TL yatırım yaptıktan sonra. 30 yıl sonra liman ömrünü tamamlayacak ve OBB yeniden onarım için para harcayacak. Arazi, bina satışlarından sonra Ünye Limanı kiralanıyor. Yarın başka limanları, işletmeleri satmayacaklarının, kiraya vermeyeceklerinin garantisi yok.” dedi.

Hizmet belediyesi değil 

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin şehri betonlaştırdığını belirten Poyraz, “İmar planında betonlaştırmayı öne çıkaran OBB, mal varlığını şirketlere devretmeye devam ediyor. Halkın gereksinimlerinden önce şirketlere hizmeti önemseyerek, halkçı değil; rantçı belediyecilikte övünüyor. Mahkeme kararları, ekolojik yaşam, yaşanabilir şehir, kamu hizmeti hiç önemli değil. Varsa yoksa beton sevicilik öne çıkıyor. Halkın parasını çarçur edenlerin yanına kar kalmayacak. İşçinin toplu sözleşmeden kaynaklı hakkını ödemeyen belediyeden başkası da beklenemez. Demokratik, halkçı belediyecilik mücadelemiz sürecek.” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi