Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu'da devam eden projeler ile ilgili basın mensuplarının katılımıyla bir gezi programı düzenledi.  Ayışığı Otopark ve Meydan Projesi tanıtımı ile başlayan program Boztepe'de yapılacak projelerin anlatımıyla devam etti.

 
Yeni bir meydan ve otopark alanı

 

Başkan Yılmaz, projenin tamamlandığında büyük bir eksikliği gidereceğini belirterek, “Ordu ilimizin en önemli sorunlarından biri şehir meydanı, miting alanı, büyük programların ve fuarların yapılmasına uygun bir alanın olmayışı idi. Yaptığımız çalışmayla birlikte Ayışığı Meydanı olarak bildiğimiz ve 110 araçlık otoparkı olan bu meydanımızı, yaklaşık 484 araçlık otopark, şehir ve miting meydanı, fuar alanı ve her türlü faaliyetin yapılabileceği bir alan hâline getireceğiz. Böylelikle hem kıyı çizgisini düzgün bir hâle getirmiş ve otoparkı büyütmüş olacağız hem de şehrimiz güzel bir meydana kavuşmuş olacak” diye konuştu.

 

Şehidimiz ismi yazılacak

 

Şehitlik Anıtı'na da değinen Yılmaz; "İlimizde bin 537 kayıtlı şehidimizin olduğunu biliyoruz. Projenin ihalesine çıktık. Projenin ön bölümünde şehitlerimizi tasvir eden asker profilli bir görüntü olacak. Arka bölümde de bin 537 şehidimizin isminin yazıldığı bölüm yer alacak. Atatürk Anıtı ile şehitler anıtımızın olduğu alan tek ve düz bir zemin olacak. 5 6 aylık bir sürede bitmesini planlıyoruz." dedi.

 

Projeler Mayıs sonu tamamlanacak

 

Süleyman Felek Caddesi ve Köprübaşı Meydan Projesi'nin mayıs sonunda biteceğini söyleyen başkan Yılmaz; "Ordu'nun en önemli eksiği yeterli meydanının olmamasıydı. 120 metre uzunluğundaki bir alanı kapattık. Bura mayıs sonu ile yeni bir cazibe alanı olacak. Bura ekonomik sirkülasyonu da etkileyecek. Bina giydirmeleri ile Zübeyde Hanım Caddesi ve İmama Hatip'e kadar projemiz ikinci kısım olarak bitmiş olacak. Buralarda da hiç tabela olmayacak." dedi.

 

 “Dört Mevsim Bulutlara Dokunun”

 

Boztepe’de yeni bir projeyi daha hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Boztepe’de ‘Dört Mevsim Bulutlara Dokunun’ projesini hayata geçiriyoruz. Boztepe’de “Dört Mevsim Bulutlara Dokunun” projesini hayata geçiriyoruz. Proje kapsamında mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait olan 11 bin 159 m² alan üzerinde toplamda 11 dairelik 5 adet villa tipi otel ile 1 adet restoran için çalışmalara başladık.  Ordu mimarisinde ve her katı ayrı daire olacak şekilde 227 m²’lik 3 adet 3 katlı A tipi villa ve 2 adet 228 m²’lik tek daireli dubleks B tipi villa yapılacak. 2 kat olarak projelendirilen restoranın toplam büyüklüğü ise 603 m² olacak. Restoran bölümüyle birlikte balkon, teras ve çocuk oyun alanları da olacak” diye konuştu.

 

 "Karar gözden geçirilmeli"

 Boztepe'de yamaç paraşütünün yasaklanması konusunda açıklama yapan Yılmaz; "Olayın resmi tarafı biz değiliz fakat ilin önemli bir değeri olması münasebeti ile konuyu yakından takip ediyoruz. Ben de Sivil Havacılıkla konu ile ilgili görüştüm. Kararın tekrar gözden geçirilmesine dair sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne yazı yazdım. Sivil Havacılık Genel Müdürü de bu amaçla kendisi ve heyeti ile önümüzdeki günlerde inceleme yapmak için burada olacak. İnanıyorum ki olay açıklığa kavuşacak. Yamaç paraşütünün devamı konusunda Ordu kamuoyu ile ittifakımız tamdır." dedi.

 
 Spor salonu Karşıyaka'ya yapılacak

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ordu ziyaretinde yapılması talimatını verdiği kapalı spor salonu hakkında da açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Ben mevcut kapalı spor salonunun yıkılması taraftarı değilim. Çok da eski bir yapı değil bu yüzden oraya yapılmaması gerektiğini bakanlığa ilettim bunun üzerine bakanlık yer gösterilmesi konusunda talimat verdi. Karşıyaka mahallemizde 11 dönümlük mevcut  çim sahamızın uç noktası ile yani Kuğukent ile çim saha arasındaki 11 dönüm yer ile şuan amatör spor kulüplerine ayırdığımız bir yer vardı. İki yeri de sunduk.  10 dönüm üzerindeki bir alan 6 bin kişilik çok amaçlı kapalı spor salonu için yeterli. Bu çerçevede Bakanlığımız ve milletvekillerimiz konuyu takip ediyorlar. Şu anda bir sorunun olmadığı ve yerin hazır olduğunu, ek yatırım programı kapsamına alınması hususunda bir gayret gösterilmesi gerektiğini Bakanlığımıza ilettik." diye konuştu.

 İlçelerde de ulaşımda değişim

Fatsa ve Ünye'de de şehir içi ulaşımda Altınordu'da olduğu gibi değişim yapılacağını belirten Başkan Yılmaz; "Ünye'de çalışmalar başladı. Birlikler kooperatifler kendi içlerinde süreci başlattı. Fatsa ve Ünye, Altınordu ile kıyaslandığında esnaf yapısı ve dolmuş güzergahı bakımından daha stabil.  Dolayısıyla oralarda anlaşma daha hızlı olacaktır. Bu konuda şikayet konusu olmayan tek il biziz. Burada önemli olan huzur içinde bu dönüşümü yapabilmek." dedi. Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin

Editör: Haber Merkezi