STK’lar bu açıklamayla bir ve beraber olarak Ordu’nun kaderini Ankara’dan Genel Merkezlerden verilecek karara bırakmama adına önemli bir çalışmaya imza attı.

Açıklamada belirtilenler şöyle:

“14 Mayıs 2023 günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde alınacak sonucun ülkemize ve milletimize şimdiden hayırlı olmasını temenni ederiz.

Bizler sivil toplum kuruluşları olarak; şehri için düşünen, şehri için çalışan, şehrinin kalkınmasıyla hemşehrilerinin yaşam standardının yükselmesi için çabalayan ve dayanışmayı artırarak insanlığa fayda hedefleyen kurumlarız.

Buradan tüm siyasi partilere açıkça çağrımızdır ki; adaylar belirlenirken aşağıda belirttiğimiz özelliklerdeki kişilerden liste oluşturulması ilimizin geleceği açısından çok önemli gördüğümüz bir unsur ve isteğimizdir. Temsil ettiğimiz kuruluşlar adına bu beklentimizi bildirmeyi borç biliriz.

Adayımız;

Ordu’nun sorunlarını bilen, Bu sorunlar hakkında gerçekçi ve uygulanabilir çözüm önerileri olan, Şehirde ve bölgesinde ilimize katkı sağlayacağı noktasında Ordu halkının ortak kanaati ile güvenilen Ordu’da uzun süre yaşamış ya da hala burada yaşayan, Kendi başarı hikayesi olan ve bunu parlamentoya taşıyacağına inandığımız, Vekillik mahiyetine uygun enerjisi, arzusu ve iddiası olan, Birleştirici ve Ordumuzun kültürel yapısına aşina, Sivil toplum hayatında ve ticari hayatta çalışmaları olan kişilerden seçilmelidir.

Seçildiği şehre gelmeyen, Şehrin ticari ve sosyal hayatında olmayan, Şehrinin özelliklerini bilmeyen ve taşımayan milletvekili adaylarını desteklemeyeceğimizi bilmenizi isteriz.

İlk sıra adayınızın nüfus ve hacim dikkate alınarak Ordu Altınordu ilçesinin temsilcilerinden tercih edilmesini öneriyoruz. Çeşitli nedenler ile Ordu’da olamayıp uzun yıllar başka şehirlerde yaşayan ve aday olan Ordu’muzun değeri isimleri de Ordu’nun TBMM’nde temsilini güçlendirmesi için Ankara, İstanbul gibi şehirlerden aday göstermenizi önemli buluyoruz.

Listelerde yeni ve genç isimlerin de değerlendirilmesinin şehrimiz geleceğine yatırım olduğunu düşünüyoruz.  Bu şehir hepimizin, hep birlikte şehrimizin önünü açacak, şehrimizi bölgenin yıldızı haline getirebilecek çalışma arkadaşlarımızın en doğru şekilde seçilmesi arzusu ile bu ortak basın duyurusunu hazırlamış ve imzalamış bulunmaktayız.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi