Ordu Yorum/Celal Yıldız

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Altınordu’daki Atatürk Anıtı’nda resmi tören yapıldı. İstiklal marşı, saygı duruşu ve çelenk sunumunun ardından günün anlam ve önemini ilişkin konuşma yapan Jandarma Yarbay Atemer Yaşar, gaziliğin Türk vatanseverliğinin ve Türk kahramanlığının yaşayan destanı olduğunu vurguladı. 


“Gaziler Türklüğün simgesi”


Gazilere hitaben konuşma yapan Atemel Yaşar, “Türklere Anadolu’nun kapısını açan Alparslanlar, Mustafa Kemal’in işaret ettiği istikamette tek dişi kalmış canavarı dize getirenler, Sakarya’da vatanın her karış toprağı vatandaş kanıyla sulanmadıkça terk edilmez emrini yerine getirenler, Kore ve Kıbrıs’ta destanlar yazanlar, şehitlerin can yoldaşı, Türklüğün simgesi Gaziler; sizler Türk ulusunun kendisisiniz” açıklamalarını yaptı.


“Hafızalardan silinmeyeceksiniz”


Kore’de, Kıbrıs’ta ve terörle mücadelede sergilenen kahramanlığın gençlere örnek olduğunu ifade eden Yarbay Yaşar, “Türk Milleti sizle gurur duyuyor. Sizlerin emsalsiz hizmet ve fedakârlıklarınız daima hafızlarda tazeliğini koruyacak. Kahraman Türk Ordusu’nun her neferi sizden emanet aldığı cennet vatanın bağımsızlığını tehdit eden tüm mihraplara karşı kanının son damlasına kadar mücadele edecek” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi