2004, 2007, 2008 ve 2016 yıllarında Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde altın kemerin sahibi olan Recep Kara, 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Ali Gürbüz ile karşı karşıya gelmişti. Recep Kara ile Ali Gürbüz arasındaki güreşte ‘puan’ tartışması yaşanırken, puanlama bölümünde ideo Yardımcı Hakem Sistemi (VAR) üzerinden yapılan incelemede Ali Gürbüz galip sayılmıştı.

Hakemler görevden alınmıştı !

Karara itiraz eden Recep Kara’ya hakemler videoyu dakikalar sonra izletirken, alınan karar sonrasında Kara 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne veda etmişti. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Recep Kara ile Ali Gürbüz arasındaki 3. tur müsabakasını izleyen iki hakemi görevden aldığını söyledi.

Ali Gürbüz de aynı şeyi yaşadı !

Recep Kara’yı yenen Ali Gürbüz, bir maç sonra puanlama sistemi ile yenildi. Maç sonunda hakemlere itiraz eden Ali Gürbüz’e hakemler hemen videoyu gösterirken, Ordu Büyükşehir Belediyesi sporcusu Recep Kara bu karara sosyal medya hesabından isyan etti.

”Sizin adaletiniz bu kadar”

Büyükşehir Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı ve Ordu Büyükşehir Belediye sporcusu olan Recep Kara sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı. ”O kadar yalvarmaya dil dökmeye rağmen dakikalar sonra kuleye pozisyonu izlemeye alıyorsunuz.Ali gürbüz saniyeler sonra kuleye pozisyonu izlemeye gidiyor sizin adaletiniz bu kadar” SAMET KARADAĞ / ORDU YORUM
Editör: Haber Merkezi