Bahçeşehir Koleji Konferans Salonunda düzenlenen programa Vali Tuncay Sonel, SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Sadi Seferoğlu, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Meslek Yüksek Okulu Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülçin Güven, Uludağ Üniversitesi Erken Çocukluk Eğitimi Uzmanı Doç. Dr. Nalan Kuru, Altınordu Kaymakam Erkan Karahan ve aileler katıldı.

Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) tarafından başlatılan ve İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından desteklenen “Anne-Baba Okulu” programında bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, ”Bugün Ordu'muz önemli bir toplantıya evsahipliği yapıyor. Anne-Baba toplumun en önemli yapı yaşıdır. Aile güçlü olursa toplumda güçlü olur. Toplum güçlü olduğu takdirde o toplumu oluşturan insanlar da mutlu olur” diye konuştu.

Anne ve babalara seslenen Vali Sonel, "Sizden şunu istirham ediyorum; çocuklarınız hangi işi yaparsa yapsın en iyisini yapmaya, mutlu olacakları işi yapmaya çalışsınlar, ondan heyecan duysunlar. Sevdikleri işi yaptıklarında başarı da kaçınılmaz olacaktır. Ordu güzel bir şehir 15 aydır Ordu Valiliği görevindeyiz ve bu şehri sevdik. Ordu’ya bir şey yapacaksak hep beraber yapacağız. Şehrimizi, bölgemizi, ülkemizi daha ileriye götüreceğiz” diyerek konuşmasını tamamladı ve BAU Global Başkanı, eğitimci ve iş insanı Enver Yücel, SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, Prof. Dr. Süleyman Sadi Seferoğlu, Doç. Dr. Gülçin Güven, Doç. Dr. Nalan Kuru’ya ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ordu’da olmaktan büyük keyif duyduğunu söyleyen SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, ”Günümüz dünyası büyük bir hızla değişmekte ve dönüşmektedir. Bu dünya içerisinde çocuklar bir çok tehlike ve yeni durumlarla karşı karşıya kalırken anne babaların çocuklarının gelişimsel ihtiyaçlarına yönelik olarak psikolojik, sosyal ve akademik durumlarını anlamaları ise çok önemlidir. Çocukların yaşadıkları duyguların ve ihtiyaçlarının anlaşılması ve aileleri tarafından desteklenmesi için ise anne babaların kendilerini geliştirmeye, yenilikleri takip etmeye ve uzmanlardan destek almaya her zaman ihtiyaçları olacaktır” dedi.

Enver Yücel, "Bizler eğitimciyiz. Türkiye’nin dört bir yanında eğitim kurumlarımız var. Pandemi sürecinde elde ettiğimiz başarılar, iyi işler var. Yaşanan pandemi dolayısıyla çocuklar evde anne babayla daha çok kaldı. Öğrencilerin psiko sosyal eksikliklerin daha fazla ortaya çıktığını söyleyebiliriz. Sodimerin bu faaliyetini çok önemsiyorum. Okullar sadece akademik eğitim vermemelidir. Bahçeşehir Kolejleri olarak her türlü sosyal donatıya sahip eğitim kurumlarıyız. 20 bin öğrencimiz, 1.000'e yakın akademisyenimizle Ordu'muzun hizmetindeyiz. Değerli Valimiz Tuncay Sonel'e de her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Programın sonunda Vali Tuncay Sonel, SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Sadi Seferoğlu, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Meslek Yüksek Okulu Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülçin Güven, Uludağ Üniversitesi Erken Çocukluk Eğitimi Uzmanı Doç. Dr. Nalan Kuruya çiçek takdim ederek, sundukları katkılardan dolayı teşekkür etti.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi