Bir süre önce Aziziye ve Selimiye mahallelerinde başlattığı altyapı çalışmalarını tamamlayan Altınordu Belediyesi, üst yapı çalışmaları ile tarihi sokakların çehresini değiştiriyor.

Saray ve Selimiye sokaklarına yeni görünüme

Geçmişten bugüne taşıdığı izler ile kentin adeta hafızası konumunda olan tarihi mahalleler bir yandan sağlıklı altyapı ile buluşuyor, bir yandan da dekoratif doğal begonit taş uygulaması ile yepyeni bir görünüme kavuşuyor.

Altınordu’nun en eski mahallelerinden Zaferimilli ile başlayan, Kirazlimanı, Şahincili, Aziziye ile daha da görünür hale gelen dekoratif doğal begonit taşlarla yapılan örnek sokak yenileme çalışmaları gelenekle geleceği buluşturan modern şehir yaklaşımıyla devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında altyapısı sil baştan yenilenen Saray mahallesi 176 sokak ve Selimiye mahallesi 225 sokak ile hamam deresi sokaklar, başlayan üst yapı çalışmaları ile adeta nakış nakış işleniyor.

"Tarihi mahallelerimizde gelenekle geleceği buluşturuyoruz "

Tarihi mahallelerde devam eden çalışmaları değerlendiren Başkan Aşkın Tören, bu çalışmaların “marka şehir” vizyonunun bir parçası olduğunu söyledi.

Kadim mahallelerde özel ve titiz bir çalışma yürüttüklerini aktaran Başkan Tören "şehrin kimliğine sahip çıkmak adına kadim mahallelerimizde başlattığımız şehrin dokusuyla, silüetiyle, mekânın ruhuyla uyumlu estetik dokunuşlar ile tarihi mahallelerimizi hem ayağa kaldırıyor hem de yeni bir çehreye kavuşturuyoruz. Şehrin tarihi sokaklarında yaptığımız kent kimliği ve estetiği öncelikli sokak yenileme çalışmalarımızla Altınordu’muzun sokaklarına hem estetik hem de görsel bir zenginlik kazandırıyoruz. Aynı zamanda şehrin dokusuna kent kimliğine sadık kalarak, gelenekle geleceği bir arada kılan modern şehir yaklaşımıyla bu çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Kentimizin marka değerine değer katacak bu tür özel çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

Muhtar ve vatandaşlardan teşekkür

Vatandaşlardan büyük beğeni ve takdir toplayan örnek sokak yenileme çalışmaları için Başkan Aşkın Tören'e teşekkür eden Saray Mahallesi Muhtarı Sezgin Arslan ve vatandaşlar “Çalışmalar hem mahalle sakinlerimiz tarafından hem de şehrimizde yaşayan insanlar tarafından takdirle karşılandı. Aşkın Tören Başkanımızdan Allah razı olsun. Sokağımız çok güzel oldu. En son nokta bu. Bundan daha güzel bir şey olmaz. Çok memnunuz Başkanımızın başarılarının devamını diliyoruz" sözleriyle düşüncelerini dile getirdiler. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi