İl Müdürü Kemal Yılmaz konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda; "TARSİM, üreticilerimizin tarımsal faaliyet sürecinde olası risk ve hasarlara karşı ürün ve emeklerini güvenceye almayı sağlayan bir sigorta türüdür. Üreticilerimiz bitkisel ürünler için don, dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, sel ve su baskını risklerine karşı Tarım Sigortası yaptırarak ürünlerini güvence altına almış olacaklardır. Sigorta yaptıracak üreticilerimizin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlı olması gerekmektedir" dedi.

Ürünlerimizin olası bir doğal afetten dolayı zarar görmesi durumunda zararı karşılayacak TARSİM 'den başka bir seçeneğin olmadığını vurgulayan Yılmaz; "Yaşanan iklimsel değişiklikleri göz önüne aldığımızda üreticilerimizin her geçen gün doğal afetle karşı karşıya kalma riskleri de artmaktadır. Üreticilerimizin tarım sigortasını yaptırmalarını ve bir şekilde ürünlerini güvence altına almalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İl Müdürü Kemal Yılmaz; Fındık üreticilerimizin 28 Şubat 2023 tarihine kadar ürünlerini sigorta yaptırmaları gerektiğini söyleyerek sözlerine son verdi. Haber merkezi

Editör: Haber Merkezi