17 Şubat 2017’de başvuruları başlayan ve 31 Aralık 2017 tarihine kadar kayıtların alınacağı 4 Mevsim Ordu 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması’na bu zamana kadar 53 katılımcı 156 fotoğraf ile başvuru yaptı. Yarışmaya katılan ve seçici kurul jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek olan fotoğrafların dereceye girenleri belirlenecek. Yarışma sonucunda derece alan ve sergilenmeye layık görülen fotoğraflar, Şubat 2018’de Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinde sergilenecek.

 

En güzel sonbahar fotoğrafını sen çek

 

Sonbaharın gelmesi ve havaların yavaş yavaş soğumaya başlamasıyla birlikte, yeşilin her tonunun görüldüğü Ordu’da ağaçlar yapraklarını dökmeden önce muhteşem bir renk ziyafeti sunacak. Ortaya çıkan birbirinden güzel manzaralar, Ordu ilinin güzelliklerini farklı bakış açılarından ortaya koyup, bölgenin tanıtımına katkı sağlamak isteyen yarışmacılara önemli bir fırsat olacak. Yarışmacılar, önümüzdeki haftalarda bu fırsatı değerlendirerek en güzel sonbahar fotoğrafını çekmeye çalışacak.

 

Fotoğraflarda Ordu her yönüyle anlatılıyor

 

Yarışmaya Ordu’nun 19 ilçesinde bulunan tarihi yapıları (köprüler, camiler, kiliseler, kaleler ve mağaralar ile ilçelerin öne çıkan tarihi mirasları), doğal güzellikleri (dağlar, yaylalar, göller, akarsular, şelaleler, mağaralar vb.), bölgeye ait kültürel öğeleri (yöresel yemekler, tarım, hayvancılık, balıkçılık faaliyetleri, gelenekler, halk oyunları, düğünler, asker eğlenceleri, kına geceleri, tarım aletler ve el sanatları vb.), yaban hayvanları, endemik bitkileri, Ordu’ya özgü yaşam faaliyetleri ve mahallelerdeki sosyal hayatı anlatan belgesel niteliğinde fotoğraflar katılabilecek.

 

18 yaşını dolduran herkes, en fazla 4 adet renkli fotoğrafla yarışmaya ücretsiz başvurabilecek.

 

Yarışmada dereceye giren kişilere verilecek ödüller ise şu şekilde:

 

Birincilik  5.000 TL İkincilik 3.000 TL Üçüncülük  2.000 TL. Jüri Özel Ödülü   1.000 TL (İnsanlı veya insansız hava aracı vb. özel donanımla havadan veya su altından çekilen bir fotoğrafa verilecektir.)

Jüri Özel Ödülü (Kış)  1.000 TL Jüri Özel Ödülü (İlkbahar)      1.000 TL Jüri Özel Ödülü (Yaz)        1.000 TL, Jüri Özel Ödülü (Sonbahar)  1.000 TL Sergileme (En fazla 100 eser)       150 TL. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi