Yaklaşık 2,5 yıl süren pandemi döneminde doğayı tahrip ederek rant odaklı yaşam alanları oluşturmanın ne denli yıkıcı olduğunun görüldüğünü ifade eden Eriş, “Dünya genelinde sağlıksız kentleşme, çevre sorunları, afetler, savaşlar gibi nedenlerle yaşam alanlarının hızla yok olduğunu, göç etmek zorunda kalan insanların sayılarının hızla arttığını, çaresizliklerini gördük. İçerisinde yüzlerle çeşitle ekosistem için varlığını sürdüren canlılara rağmen hoyratça rant uğruna yapılan doğa tahribatlarından sonra, biranda binlerce insanı evsiz barksız bırakan seller, orman yangınlarını gördük ve bu yangınların ardından daha bir iki ay geçmeden 6, 7 yıldızlı otel inşaatlarının başladığını gördük” dedi.

Eriş, şöyle devam etti: “Mimarlar Odası Ordu Şubesi olarak Altınordu Merkez ilçemizin 2017 deki şehir imar planının bölge idari mahkemesi tarafından iptali için sevinirken, bu şehir için bir şans ele geçirildi diye düşünürken ne yazık ki tüm yapıcı uyarılarımıza rağmen yeniden başta Durugöl olmak üzere yeşil alanların imara açıldığını ve ayrıca bu şehri taşıyamayacağı şekilde emsal artışları verildiğini gördük. Buda yetmezmiş gibi OBB’ nin kıyılarımızda dolgu yapılmak sureti ile kafeler yapıldığını, Karadeniz sahili boyunca kıyısı ile tek barışık Büyükşehir olan Orduluyu kıyısından mahrum edecek “Turizm bölgesi” planlamasının istediklerini gördük.

Mimarlar odası Ordu Şubesi 15. Dönem Yönetim Kurulu olarak; bu sorumluluk bilinci ile tüm meslektaşlarımızın Dünya Mimarlar Günü kutluyor, sağlıklı yaşam haklarımızı mekânsal planlama alanlarında sonuna kadar savunacağımızı Ordu Kamuoyu ile paylaşıyoruz” Haber Merkezi.

Editör: Haber Merkezi