Tüm Üretici Köylüler Sendikası Ordu Şubesi Başkanı Zekai Sağra, “ Panelin duyurusu için ilçe ilçe, köy köy dolaştık. Oldukça olumlu tepki aldık. Üreticilerin örgütsüzlüğü nedeniyle yaşadıkları olumsuzlukların giderilmesinin gerekliliği ortaya çıktı. Artık sendika olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Üretici, köylü sendikasına güveniyor.” dedi.

           

Bekleyen üretici olmayacağız

Panellerinin yeni bir süreci başlatacağını belirten Sağra, “Bu zamana kadar hep hükümetin ne diyeceğini bekleyen bir üretici köylü özelliği vardı. Artık bunu değiştirmek için mücadele ediyoruz. Sendika olarak, taleplerimizi sürekli dillendirerek takipçisi olacağız. Beleyen değil, taleplerini dile getiren ve mücadele eden olacağız. Panel bunun başlangıcı olacak. Susmayacağız ve ürünümüzün ve emeğimizin karşılığını almak için sesimiz daha gür çıkaracağız.” dedi.

 

Fındık üreticisini panele bekliyoruz

Yarın (Çarşamba günü) TESK HOTEL toplantı salonunda saat 13.30’da yapılacak olan “Fındıkta yaşanan sorunlar ve çözüm yolları” paneline çağrı yapan Sağra, “ Sesimizi yükselmek, taleplerimizi dillendirmek için bir panel düzenliyoruz. Sendikamızın Örgütlenme Uzmanı Sedat Başkavak, Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özden Güngör ve Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Zafer Şenyurt konuşmacı olarak katılacak. Birlikte olalım, taleplerimizi birlikte dile getirelim.” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi