Emek Partisi Ordu İl Örgütü 19 Ekim 2022 Çarşamba günü saat 13.00’te Belediye İş Ordu Şubesi Toplantı Salonu’nda yapılacak olan Fındık Kurultayı için Gürgentepe, Gölköy, Aybastı, Kabataş, Çatalpınar ve Fatsa ilçelerinde üretici köylüleri kurultaya katılım çağrısı gezisi yaptı.

Poyraz gezileri hakkında şunları söyledi: “Çarşamba günü Altınordu ilçesinde 2 bin çağrı dağıtımı gerçekleştirdik. Çalışmaya uzaklardan başlıyoruz. Anons aracımızla Gürgentepe, Gölköy, Aybastı, Kabataş, Çatalpınar, Fatsa ilçelerinde çalışmamızı yaptık. Hem çağrı bildirilerimiz dağıttık hem söyleşi yaptık. Anons aracımızda davet çağrısı yaparak dolaştı. Üretici köylü ürününün değerini istiyor. Tarımda desteğin az olduğunu söylüyor. Özellikle de serbest piyasaya karşı devletin üreticileri desteklemesi ve korumasının zorunluluğunu dile getiriyor. Bu sesleri birleştirmek zorundayız. Partimizin tarım politikalarını üretici köylülere anlatıyoruz.” dedi.

Önce üretici konuşacak

           

Toplantının işleyişi hakkında da bilgi veren Poyraz, “Toplantılarda asıl konuşması gerekenlere son bölümlerde söz hakkı tanınıyor ve boş salona konuşmak zorunda kalıyorlar. Biz tersini yapacağız. Önce üreticiler konuşacak. Sonra Ziraat Mühendisleri Odası Ordu Şube Başkanı Mehmet Bayhan, Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra ve Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sedat Başkavak sunum yapacak. Sonra da gelen konuklardan söz almak isteyenler konuşacak. Konuşmalardaki ortak noktaları ve farklı düşünceleri sınıflandırarak sonuç bildirgesi hazırlanacak. Bu çalışmayı diğer illerle de paylaşıp ürünümüze ve emeğimize sahip çıkma mücadelesini birleştirmeye çalışacağız. Birlik ve dayanışma içinde olmaktan başka seçeneğimiz yok.” dedi. Haber Merkezi

           

Editör: Haber Merkezi