Ünye Reis Arslanlar Spor Kulübü’nün 75 sporcusu, 21 Ocak 2023 Cumartesi günü düzenlenen kuşak terfi sınavında ter döktüler.

-“Taekwonda da kuşaklar önem arz eder”-

Ünye Reis Arslanlar Spor Kulübü Başkanı Cavit Arslan, sınava ilişkin şunları söyledi; “Bugün burada Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun 2023 yılı 1. Dönem renkli kuşak terfi sınavı yapılıyor. Şuan salonumuzda bu sınava girecek olan 89 renkli kuşak, yine 13 tanede kırmızı-siyah tabir ettiğimiz sporcularımız bölgesel olarak yapılacak siyah kuşak imtihanına katılacaklardır. Biz 14 tane beyaz kuşaktan, 18 sarı kuşak, 16 yeşil kuşak, 14 mavi kuşak, 15 kırmızı kuşak ve 12 kırmızı-siyah kuşak sporcularımızın sınavlarını burada gerçekleştireceğiz. Tabi ki her zaman taekwonda da kuşaklar önem arz eder. Çünkü taekwondo da hakem olabilmek için en az siyah kuşak 1. Dan, antrenör olabilmesi için siyah kuşak 2. Dan gereklidir. Müsabakalara girmek için miniklerde kırmızı-mavi, gençlerde, yıldızlarda ve büyüklerde mutlaka kırmızı-siyah siyah kuşak olması gerekir. O yüzden kuşak olmazsa olmazlardandır” dedi.

-“Sınavları Federasyon yılda üç kez yapmaktadır”-

Sınavların federasyon tarafından yılda üç kez yapıldığını ifade eden Arslan, sözlerini şöyle noktaladı; “Sınavları federasyon her dört ayda bir olmak üzere yılda üç kez yapmaktadır. Bu sınavlar Ocak, Mayıs ve Eylül aylarında gerçekleşiyor. Siyah kuşak imtihanları yılda iki kez bölgesel olarak yine yapılmaktadır. Bu kuşak sınavına taekwondonun Ordu ilimizdeki hakem ve antrenörleri Taekwondo İl Temsilcimizin görevlendirdiği Taekwondo milli hakem ve antrenörü siyah kuşak 6. Dan Cavit Arslan, yine Taekwondo bölge antrenör ve hakemi siyah kuşak 3. Dan İlker Helvacıoğlu, yine Taekwondo hakemlerimizden siyah kuşak 1. Dan Yılmaz Güler arkadaşımız görevlendirilmiştir. Biz sporcularımızı sınavlarda bir üst kuşağa terfi edecekleri için tebrik ederiz.

Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi