Ordu’da faaliyet gösteren amatör spor kulüpleri, Ordu Valisi Seddar Yavuz ile bir araya geldi. Valilik toplantı salonu’nda amatör spor kulübü başkan ve yöneticilerini konuk eden Yavuz, yaptığı konuşmanın ardından, kulüplerin sorun ve ihtiyaçlarını dinledi.
”Ordu Valiliği olarak bizler neler yapabiliriz ?”

Ordu’da şu anda 110 tane faal spor kulübü bulunduğunu ifade eden Vali Yavuz, ”İlimizde yaklaşık 40 tane amatör futbol kulübü, 2 tane profesyonel futbol kulübü, 12 tane engelli spor kulübü bulunmaktadır. Bugünkü toplantımızda bizler fazla konuşmayacak, sizlerin sorunlarını şikâyetlerini dinleyeceğiz. İlimizde sporda başarısızlık varsa bunu nasıl yükseltebiliriz? Gençlerimize, çocuklarımıza daha fazla nasıl spor imkanı tanıyabiliriz? Bunlarla ilgili iş birliklerimiz neler olabilir? Ordu Valiliği olarak bizler neler yapabiliriz? Şu ana kadar neler yaptık? Bu konularda sizin konuşmanızı, sizin söz almanızı bekliyoruz. Böylelikle karşılıklı bir işbirliği, diyalog içerisinde sizleri daha çok dinleyerek, bu toplantıyı icra etmek istiyoruz” dedi.

”Kulüp binaları ile ilgili sorunlar var”

“İlimizdeki spor altyapısı özellikle tesisleşme bakımından iyi bir noktada, ama halen önemli eksikliklerimiz bulunuyor. Bu eksiklikleri de kısa sürede tamamlayacağız. Kulüp binaları ile ilgili sorunlar var. Kulüp yöneticilerimizle görüştük bu sıkıntıları biliyoruz. Daha ziyade bizim yapmamız gereken konuları hep beraber istişare etmek istiyoruz. Sadece sorunlarımızı konuşmak istiyoruz. Amacımız, sizlere nasıl faydalı oluruz? Bu şehrin valisi olarak ben size ne yapabilirim? Sizin sorunlarınız nedir? Kurum, kuruluş ve kişiler hedef alınmadan dert ve sorunlar anlatılırsa, çok daha net bir iletişim ortamı kurulmuş olur” şeklinde konuştu.

Vali Seddar Yavuz’un açılış konuşmasının ardından, toplantıya katılan amatör kulüplerin temsilcileri, yöneticiler, yaşadıkları sorun, sıkıntı, ihtiyaç ve taleplerini söylediler. İlginin oldukça yoğun olduğu , son derece verimli ve faydalı geçen toplantıda, amatör spor kulüplerinin temsilcileri, Ordu’da amatör sporun gelişmesi için yapılması gerekenler konusunda da görüş, düşünce ve önerilerini dile getirdiler.
SAMET KARADAĞ / ORDU YORUM
Editör: Haber Merkezi