Maddi krizle birlikte gelen sportif başarısızlık var ardından şehirde yeni takım kurulma süreci ile birlikte Amatör Lig’e kadar gerileyen Orduspor, son üç sezondur ise faaliyetlerini durdurmuştu. Ordu Valisi Tuncay Sonel’in Orduspor’u Amatör Lig’den tekrar geri getirme projesi sonrasında ise her zaman olduğu gibi yine birleşme iddiaları ortaya çıktı. 

İlk olarak Mayıs 2019’da Orduspor ile Altınordu Belediyespor birleşmesi gündeme gelmiş ancak Altınordu Belediyespor birleşme teklifini reddetmişti. 2019 yazında ise o dönem adı Yeni Orduspor olan 52 Orduspor Futbol Kulübü ile uzun süre birleşme konusu gündemde kalmış ve hatta Orduspor kayyum başkanı ile Yeni Orduspor kulübü yöneticileri logosuz formalarla yeni transfer edilen futbolcuları basına birlikte tanıtmıştı. Orduspor ile Yeni Orduspor arasındaki birleşme ihtimaline son günlerde bitti gözüyle bakılırken, Yeni Orduspor'un yapacağı kongreye alınmayan Orduspor cephesinin birleşme başkanı olması beklenen Savaş Şimşek daha sonra Ordu 1.Amatör Lig ekibi Yeni Mahalle 52 Spor’un yarışmacı haklarını alarak adını Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü yapmıştı.

2020 ve 2021 yaz aylarında birleşme konusu yine gündeme gelirken özellikle Orduspor, 52 Orduspor Futbol Kulübü ve Orduspor 1967 A.Ş. Kulüplerinin tek çatı altında birleşme isteği şehirde sesli dile getirilmiş ancak sadece konuşulduğu şekilde kalmıştı. 2022 yazında ise Orduspor cephesinde mahkeme kararı ile Orduspor 1967 A.Ş.’ye yakınlığı ile bilinen Mahir Akdere’nin kayyum başkanlığından alınarak göreve Şahap Şahin, Hamdi Işık ve Ferdi Şahin’i atanması yeni bir iddiayı yine gündeme getirdi.

52 Orduspor Futbol Kulübü Başkanı olan ve Orduspor’da uzun süre başkanlık yapan Şükrü Bodur ise Orduspor ile birleşmek istediklerini söyledi. Bodur: “Ben her zaman da birleşmeye varım. Efsane Orduspor dediğimiz takım inşallah borçlarından kurtulur, gerekli şartlar oluşursa ben her zaman birleşmeye varım. Ben zaten 13 sene Orduspor’un başkanlığını yapmışım. Benim burada ne işim var. Ama bu takım da kurulmuş ve mücadele ediyor. Bu mücadelenin de hakkını vermek gerekiyor. Ancak günü geldiğinde birleşiriz.” ifadelerini kullandı. 

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Orduspor’u tekrar geri getirme ihtimali içerisinde herhangi bir takımla birleşme konusunu gündeme getirmediklerini defalarca dile getirmişti.

SAMET KARADAĞ

Editör: Haber Merkezi