1999-2002 yıllarında DSP-MHP koalisyonu döneminde MHP’den Ordu milletvekili olarak görev yapan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, 16 yıl sonra yine bir koalisyon döneminde MHP’yi ve Ordu ilini temsil edecek. 24 Haziran genel seçimlerinin ardından değerlendirmelerde bulunmak üzere parti binasında basın toplantısı yaparak fındıkla ilgili mücadelenin artık meclise taşınacağını ifade eden Enginyurt, “Ordu bizi tüm ilçeleriyle birlikte, Ordulunun sorunlarının yegâne takipçisi olarak görüyor. Ordulunun en önemli meselesi fındık. Allah nasip ederse hükümet kurulur kurulmaz diğer milletvekili arkadaşlarımızla birlikte Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu talep edecek ve STK’ların katılımıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza fındığın ne kadar önemli olduğunu ve 8 milyon insanın fındıkla ilgili destek beklediğini kendisine ifade edeceğiz. İnancım odur ki, milletin adamı 8 milyon üreticiye sahip çıkacak ve fındık hak ettiği değeri bulacaktır.” şeklinde konuştu. Milletvekilliği dönemindeki fındık fiyatını oturma eylemi yaparak protesto eden Enginyurt, yine ilk işinin fındık olduğunu söyledi.

“Sarayın önünde çadır kurarım”


Fındık fiyatında istenilen sonucun alınamaması durumunda farklı bir yol izleyeceklerini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanından randevu isteyeceğim. Meydanlarda bunu açıkça söyledim. Sayın Cumhurbaşkanı bana randevu verdi, verdi. Vermezse kendi düşünsün.” diyen Enginyurt, aksi takdirde AK Sarayın önünde çadır kurup orada yatacağını söyledi.


AKP’li vekilleri eleştirdi


Seçim çalışması süresince AK Partili vekil adaylarının Cumhur İttifakı’na yönelik yeterli propaganda yapmamalarından yakınan Cemal Enginyurt, şöyle konuştu: “Birileri MHP’liler partilerini oy verecek ama Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermeyecek dediler ve propaganda yaptılar, kirli ittifakın içerisinde yer aldılar. Yüzde 5 oyu aşamaz, barajı aşarsa Tandoğan meydanında eşek gibi anıracağım diyen eşekler olmasına rağmen MHP Türkiye’de yüzde 11 oy aldı. AK Parti yüzde 42.5 oy alırken Sayın Cumhurbaşkanı yüzde 53’e oy aldı. Bu da neyi gösteriyor, MHP’liler lider Devlet Bahçeli’nin sözünü yere düşürmediler ve MHP’liler Sayın Cumhurbaşkanına oy verdiler. Biz 45 gün boyunca ‘Cumhur İttifakı, Millet Aklı’ söylemine hep sadık kaldık. Her toplantı, her basın açıklaması ve her TV programında, önceliğin Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesi olduğunu ifade ettik. Bu seçimlerde maalesef AK Parti'li milletvekili adayları Sayın Cumhurbaşkanına çalışmadılar. Sayın Cumhurbaşkanına oy istemediler. Sayın Cumhurbaşkanını desteklemediler. Kendilerine çalıştılar ve kendilerine oynadılar. Ordulular bunu gördü, onun için de MHP’ye çok yüksek düzeyde, özellikle ‘bunlar gideceğine Cemal Enginyurt gitsin’ diyerek büyük bir destek verdiler. AK Parti’den 10 bin oy daha alsaydık MHP’den 2 milletvekilini çıkarıyorduk. İnşallah bundan ders alırlar. Bu seçilen 3 milletvekili inşallah bundan kendine bir pay çıkarırlar. Ankara’ya oturmaya, yan gelip yatmaya gitmezler. Cemal Enginyurt bundan sonra bu milletin emrinde olacağına göre artık bundan sonra hem AK Parti vekillerine hem CHP vekillerine oturma dönemi bitmiştir. Artık çalışma Ordu’ya hizmet etme zamanıdır.”


Mecliste ses olacağım



Mecliste Ordu’nun sorunlarını giderme noktasında çözüm bulmak üzere çalışacağının ve oy veren, vermeyen herkesin vekili olacağının sözünü veren Enginyurt, “Fındığın takipçisi, arıcıların derdine derman olacağım. Balıkçının derdine çözüm olacağım. 3 bin 600 ek gösterge isteyenlerin haklı taleplerinin takipçisi olacağım. Atanamayan öğretmenlerin ve memurların takipçisi olacağım. Taşeronların problemlerinin çözülmesi için mecliste onların sesi olacağım. 2b yasasının takipçisi olacağım. Ordu ve Ordu insanının her meselesinde Türkiye’de onların sesi olacağım.” dedi. Ordu yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi