CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, "Fındık taban fiyatının ne olduğu tam anlaşılamasa da şu anlaşılmıştır; Tarihin en düşük fındık fiyatıdır" dedi.


Adıgüzel, açıklamalarına şöyle deva etti; “Erdoğan bir fiyat açıklamıştır ama kimse ne olduğunu anlamamıştır.  Erdoğan fındık destekleme ödemelerini de üstüne koyarak Giresun için ortalama 54 TL şeklinde ne anlama geldiği belli olmayan cümleler ile laf kalabalığı yapmıştır. Ordu’ya gelip fındığın anavatanında seslendiği Ordulu üretici fındığı TMO'ya kaça verecek belli değildir. Destekleme dahil diyerek kelime oyunu yaptı. Olmayan bir rakam ekledi. Aslında fiyat 50 TL civarına geliyor. Gerçek TMO fiyatı 50 TL olacaktır. Serbest piyasada ise 45-48 TL.  50 TL olarak rakam tarihin en düşük fındık fiyatıdır. 2.7 dolara denk geliyor.

Fındık fiyatının en kötü olduğu ekonomik krizdeki 2002'de dahi Ekim 2002 fiyatları ile 17 kilo fındık ile bir çeyrek altın alınıyordu. Şimdi bugünkü fiyat ile 33 kilo fındık ile bir çeyrek altın alınabilir. Geçen yıl bir kilo fındık ile 12,5 kilo gübre alınıyordu idi. Şimdi 6 kilo, gübre sezonunda 4 kilo bile alamayacak.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi