Bir tesisin açılışı ve iki tesisin temel atma töreni için geldiği Ordu’da, 24 Haziran’ın tarihteki en önemli seçim olduğunu söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Bütün gayeler şu; bu şanlı bayrağı indirelim, minarelerden ezanlar sussun, bu cennet vatanı işgal edelim. Hedefleri bu. Tarihimizdeki en önemli seçim, 24 Haziran’da yapılacak olan seçimdir. Onun için bu seçimlerde inşallah Batı’nın yeni oyununu bozmaya var mısınız? Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı tekrara o makama oturtmaya var mısınız? Kendileri, dediler ki cumhurbaşkanı kriterlere uygun olacakmış. Kriter de tecrübeli, çalışkan olmak ve milleti sevecekmiş. Kardeşim senin kriterlerin hiçbirisi tutmuyor, o yüzden de aday olamadın, kendi gösterdiğin adamı da ekarte etmek için gösterdin. Tecrübe deyince, dünyada en tecrübeli liderlerden birisi de Recep Tayyip Erdoğan’dır. 18 yaşındaki delikanlı gibi koşturup çalışan lider Recep Tayyip Erdoğan’dır.” dedi.

 

Ordu’ya 1,4 milyarlık yatırım  


Ordu’ya yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler veren Bakan Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak son 15 yılda Ordu’ya 1 milyar 400 milyon TL’lık yatırım yaptıklarını kaydederek şunları aktardı: “Bu yatırımlarla yıllık 39 milyon metreküp içme suyu sağlayarak, Altınordu, Gülyalı ve Ünye ilçelerinin 2040 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacını karşıladık. 2 baraj, 1 gölet inşa ederek, 133 milyon metreküp su biriktirme hacmine ulaşıldı. 5 barajımız ise inşaat safhasındadır. 61 derenin ıslahını tamamlayarak, Ordu şehir merkezi, 60 yerleşim yeri ve 4 bin 760 dekar arazi taşkınlardan korundu. 17 derenin ıslah çalışması ise devam ediyor. 18,3 milyon fidanı toprakla buluşturduk. 3 şehir ormanı, 7 bal ormanı ve 25 mesire yeri tesis ettik. Orman köylerinde yaşayan 5 bin 899 aileye 35,2 milyon TL ferdi proje kredisi ve desteği sağladık. Ünye-Çınarsuyu ve Gölköy-Ulugöl Tabiat Parkları ile vatandaşlarımızı tabiatla buluşturduk. 22 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonu, 1 adet havaalanı otomatik meteoroloji gözlem istasyonu ve 2 adet deniz otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurduk.”

 

“Hızlı tren size bağlı”


Bakan Eroğlu, Ordu’ya turistlerin daha fazla rağbet göstermeleri için çalışmaların devam ettiğini aktararak, “Artık dünyanın her yerinden buraya turistin gelmesi çok kolay, ulaşım da kolay. Sadece hızlı tren isteniyor, o da sizlere bağlı. Yola devam derseniz her şey yapılır. Yeter ki yola devam deyiniz. Birileri buraya gelip atıp tutuyor. Biz onlardan batmış İSKİ’yi devraldık, batmış İstanbul Büyükşehir Belediyesini devraldık. 5 milyar dolar zarar uğrattıkları Kocaeli’deki Yuvacık’ı aldık, bunlar nelerden bahsediyor” ifadelerini kullandı.

 

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından Ordu Valisi Seddar Yavuz ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile birlikte 35 milyon TL yatırım bedelli 3 tesisten birinin açılışını, ikisinin de temel atma törenini gerçekleştirdi. Eroğlu, ardından 5 aileye gelir getirici tür, 10 aileye de ORKÖY sertifikası verdi. Katılan vatandaşlara nar, hurma, ıhlamur, karayemiş ve sarıçam fidan türlerinden oluşan toplam 2 bin 500 adet fidan ücretsiz olarak dağıtıldı. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi