Geçen yıl 30 Mart’ta yaşanan don olayından sonra üreticilerin çok büyük bir mağduriyet yaşadığını ifade eden İl Müdürü Kemal Yılmaz, üreticiler için zor bir yıl olduğunu vurgulayarak, üreticilerin aynı durumla karşılaşmamaları için her durumda tarım sigortasının önemine vurgu yaptıklarını söyledi.

Üreticilerin mutlaka tarım sigortası yaptırmaları gerektiğini söyleyen Yılmaz; “Geçen yıl yaşanan don afetinde fındığını sigortalatmış olan üreticiler  afetin etkilerini bir nebze olsun giderebildi. Üreticiler tarım sigortası yapmaya yetkili sigorta şirketlerinin acentelerine yarın mesai saati bitimine kadar başvurarak risklere karşı ürünlerini sigortalatabilir” dedi.

“Araç filosu güçlendiriliyor”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün yaptığı bazı ilçeler için araç kiralama ihalesi hakkında da açıklamalarda bulunan Yılmaz, mevcut araçların yeterli olmadığına değinerek; “İkinci kez ihale çıkıyoruz kamunun elindeki mevcut araçlarımız yeterli değil. İhtiyacımız olan araçların bir kısmını da kiralama yoluyla karşılıyoruz. O kapsamda yapılan bir ihale. 11 araç alımı yapılacak. Geçtiğimiz yıl sonuna doğru bir miktar kiralama yapmıştık. Şu anda eksik kalan araç ihtiyacımızı karşılamak amacıyla bir ihaleye girdik. Alanımız çok geniş olduğu için gerek il gıda denetimleri , gerek hayvan aşılamaları, gerekse bitkisel üretim alanındaki çalışmalarımızı sürdürmek, üreticilerimizin sıkıntı yaşamasını engellemek ve onlara en iyi şekilde hizmet vermek amacıyla araç filomuzu güçlendirmek gerekti.” diye konuştu. Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel Haber

Editör: Haber Merkezi