Şubat ortasında yazı yaşadığımız şu günlerde hava sıcaklığının ani yükselişi özellikle tarım ürünleri için risk oluşturuyor. Sıcak havanın ardından gelecek ani bir soğuk hava dalgası ihtimaline karşı üreticiler ise tarım sigortası yaptırmaları konusunda önemle uyarılıyor.


“Tarım sigortasını atlamayın”

2014 yılında yaşanan felaketi unutmadıklarını belirten Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt; “ Bazı bölgelerde hava sıcaklığı dolayısıyla fındık yaprakları açmış. Kış mevsimin henüz ortasındayız. 2014 yılında yaşanan don felaketini unutmadık. Mart nisan aylarında soğuk hava dalgası gelirse durum kötü. İnşallah aynı felaketi tekrar yaşamayız. Üreticilerimiz felaket ihtimaline karşı tarım sigortalarını mutlaka yaptırmalı.” dedi.

“Kendi menfaatlerinin peşindeler”

Geçtiğimiz hafta bölge ziraat odalarının Trabzon’da yaptığı fındık eylemi nedeniyle, Trabzon Ticaret Borsası’nın ziraat odalarının üreticiyi beklemeye ittiği açıklamasını da değerlendiren Cörüt; “Biz üreticinin her zaman yanında olduk. Bu tür eylemleri de sadece üreticiyi savunmak için yapıyoruz, başka bir amacımız yok. Bu açıklamaları yapan kişiler tamamen kendi menfaatlerinin peşindeler.” diye konuştu.
Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel Haber

  

 

Editör: Haber Merkezi