Final Okullarının düzenlediği “Tecrübeden Öğreniyoruz” programı kapsamında bilgi ve birikimlerini öğrencilerle paylaşmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilik dönemi ile 50 yıllık çalışma hayatındaki tecrübelerini öğrencilere aktaran Başkan Güler konuşmasında zamanı iyi değerlendirme, verimli olma gibi çeşitli konulara vurgular yaparak başarılı olabilmenin yollarını öğrencilerle paylaştı.

“Başarı için yarışmamız lazım”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, kendisinin de öğrenciler gibi aynı yollardan geçerek bu zamanlara geldiğini söyledi.

Başkan Güler konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Ben de sizler gibi aynı sıralarda yetiştim, Ordu’nun ekmeğini, suyunu yedim, denizinde yüzdüm, havasını soludum. Siz de bizim gibi yetişiyorsunuz ama siz bizden çok daha şanslısınız. Bizim zamanımızda böyle okullar pek yoktu. Hayat her zaman bir final. Buraya seçildiğimde Düşünen Ordu, Üreten Ordu, Yarışan Ordu sloganıyla işe koyuldum. İlk önce düşüneceksiniz. Çünkü düşünme bizi diğer canlılardan farklı kılan bir özellik. İki günümüzün birbirine eşit olmaması lazım, hayırda yarışmamız lazım. Başarı için yarışmamız lazım. Gönülleri kazanarak başarmamız lazım. Ülkemize, memleketimize faydalı olmak için başarmamız lazım. Bunun içinde önce çevrenin farkında olmak lazım. Bulunduğumuzla yetinmeyip bundan başka neler yaparız diye düşünmemiz lazım. Sizler üniversiteyi düşünüyorsunuz, meslek sahibi olmayı düşünüyorsunuz. Devir artık çok değişti. Bilgiye ulaşmanız noktasında büyük avantajlarınız var. Bu sizlere fırsat eşitliği sağlıyor. Diğer ülkelerle aramızdaki boşluğu şu anda en kısa yoldan kapatma şansına sahibiz. Allah herkese 24 saat vermiş. Kim 24 saati daha iyi değerlendirirse o başarılı oluyor. Bir diğer konu ise daha verimli nasıl oluruz. Çalışmalarımızdan nasıl verim alırız. Boş şeylerle de vakit geçirebiliriz. Öngörülü olmamız lazım. Gelecekti meslek dağılımları, ihtiyaçlar nasıl olmalı düşünmeliyiz.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi