Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Genel Sekreter Coşkun Alp başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 19 ilçede ulaşım konusunda alınan ve alınacak olan kararlar görüşüldü.

Ordu’nun yolları açık

Toplam 479 araç ve 550 personel ile yüksek rakımlı kırsal mahalleler, ilçeler, ana arterler, bulvar ve caddelerde buzlanmaya karşı etkin tuzlama ve kar temizliği çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Genel Sekreter Alp, “Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak hazırlıklarımızı daha önceden yapmıştık. Bölgemizde 2-3 gündür etkili olan kar yağışında vatandaşlarımızın mağdur etmedik. Ulaşıma kapalı yolumuz yok” dedi.

Genel Sekreter Coşkun Alp, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Ortalama kar kalınlığının 70 santimi geçtiği ilde, en yüksek kar kalınlığı da 1 metre 20 cm’ye yaklaştı. 3 gündür devam eden kar yağışı ile birlikte ekiplerimiz başarılı bir çalışma ortaya koydular. 19 ilçemizde şu an kapalı mahalle yolumuz yok. 24 saat esasına göre görev yapan ekiplerimiz 66 cenaze ve 195 hastaya müdahale ederek yollara acil müdahalede bulundu. Şu an için çalışmalar yoğun olarak yüksek rakımlı ilçelerimizde devam ediyor.

Vatandaşlarımızdan buzlanma riskine karşı, tedbirli olmalarını, zincirsiz ve kar lastiği olmayan araçlarla trafiğe çıkmamalarını istiyoruz” dedi.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp başkanlığında gerçekleştirilen Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin şubat ayı toplantısında 45 gündem maddesi görüşüldü. 26 gündem maddesi kabul edilirken, 19 gündem maddesi ise komisyona havale edildi.Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi