aşkan Atakan Akça, İhracatçı ve ithalatçı pozisyonunda olan zihniyete dur demenin vaktinin geldiğini ve geçmekte olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı; “ “Bir musibet, bin nasihatten iyidir” dermiş atalarımız, ne kadar da haklı olduklarına şahit oluyoruz bu günlerde.

“Tekelci zihniyete hizmet etmeyin!”

Göreve geldiğimiz günden beri her ortamda dile getiriyoruz. Bu tekelci zihniyete hizmet etmeyin, elinizdeki hazinenin kıymetini bilin üretici, işini düzgün yapan tüccar, sanayici ve ihracatçı bir olalım en büyük üreticisi olduğumuz ürünümüze sahip çıkalım ve ürünümüzü hak ettiği değerden satalım, hem üretici kazansın, hem sizler kazansın, hem de ülkemiz kazansın diyoruz. Fakat tekelci firmanın ülkedeki iş birlikçileri kendinin kazandığını zannettiği üç beş kuruş uğruna üreticinin, tüccarımızın, sanayicimizin, ihracatçımızın ve ülkemizin paralarını hizmet ettiği tekelci zihniyetin cebine dolar olarak indirdiğinin farkında bile değil!!!

“Ortama at gözlüğü ile bakıyorlar”

İleride yaşanacak sıkıntılar aslında bu günden görülüyor fakat ortama at gözlüğü ile bakanlar yaklaşan ve ileride kendi ticaretlerini bile bitirecek tehlikenin farkında bile değiller. Tekelci ağa babanız iyi tarım uygulaması altında ülkemizin verimli bahçelerini tespit ediyor ve üretim alanında da tekelci zihniyetini eline geçirmeye çalışıyor ve bunun planlarını yapıyor ayrıca kendisi taban fiyatı açıklama cüretinde bulunup tüccarımızı, sanayicimizi ve ihracatçımızda boyunduruk altına alıyor ve iş birlikçilerini de kullanıp ülkemizin en önemli tarım ürününden dolarları cebine indiriyor. Hem ihracatçı hem de ithalatçı pozisyonunda olan bu tekelci zihniyete artık” DUR” deme vakti gelmiş de geçmektedir bile.” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi