Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeni ile 19 Eylül Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.
Ziyarette Basın mensuplarının halkın, kamunun ve herkesin gözü kulağı olduğunu ifade eden Başkan Tekintaş, “Basın halkın, kamunun ve herkesin gözü kulağıdır. Filistin de gazetecilere İsrail tarafından yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Haber alma özgürlüğünü kısıtlayan gazetecilerin, basın camiasının hizmet veren medya mensuplarının da katledilmiş olması bu işin ne anlama geldiğini ortaya döküyor. Bu nedenle hizmet eden tüm basın mensubu kardeşlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Vefat edenlere de Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

İşçi simsarlarına dikkat
“Belediye’de işe alacağız diyerek kandırmışlar”
Son günlerde sizi Altınordu Belediyesi’nde işe yerleştireceğiz diye para talep eden 3 kişinin tespit edildiğini de söyleyen Başkan Tekintaş, gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını söyledi. Vatandaşları uyaran Tekintaş;
“Son günlerde Altınordu Belediyesi’nin adı kullanılarak belli birimlerdeki işe almalar bahane edilerek; İyi niyetle olmadığı kesinlikle emniyet ve savcılık tarafından tespit edilen kişilerin mağdur insanlardan, iş aradığını ifade ederek, hangi kapıda çözüm üretirim diyerek kapı kapı dolaşıp onların bu mağduriyetinden istifade etmek isteyen kötü niyetli ve suiistimal de bulunan insanlar var.
Bunlardan birkaç tanesini hem ismen şikâyetçi olarak emniyetin bir çalışma başlattığını ifade etmek istiyorum. Bu konular bize en son iletiliyor. Bu işler mahallelerde isimler kullanılarak başlayınca en son bize fark ettiğimiz zamanda işin tabi detayına inmek gerektiğini düşündük. Yeni tespit ettiğimiz olay.
Bu konuda hemen suç duyurusunda bulunarak emniyete gerekli duyuruyu yaptık. Bu tür olaylardan mutlaka bizi haberdar ediniz. Altın ordu Belediyesine 8 bine yakın iş arayan kişi müracaat etti. Bunlar içerisinde ilkokul, ortaokul, lise mezunları var. İki yıllık, dört yıllık mezunlar var. Dolayısı ile birçoğunun başka yerde işi var. Kamu kapısı olarak gördükleri için daha garanti gibi hareket ediyor. Bunların su istimal edildiğini hissediyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın daha dikkatli olmasını istiyoruz” diye konuştu.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi