Altınordu Belediyesi, Çevre bilincini geliştirmek ve Geri Dönüşüm konusunda duyarlılığı artırmak için okullarda seminerler düzenlemeye başladı.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, bu kapsam da öğrenciler ile bir araya gelerek Geri Dönüşüm konusunda bilgi verdi.

Altınordu Belediyesi olarak geri dönüşüme büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Tekintaş; Çevre bilincini geliştirmek ve geri dönüşüm konusunda duyarlılığı artırmak için yürütülen çalışmaları okullara yayma kararı aldıklarını söyledi.

GERİ DÖNÜŞÜM ÇEVREMİZ İÇİN ÖNEMLİ

Gelecek nesillere sağlıklı bir dünya ve yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla atıkların toplanarak geri dönüşümle ekonomiye yeniden kazandırılmasının son derece önemli olduğunun altını çizen Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ambalaj atıklarını yerinde ayrıştırmak için apartman, iş yerleri, ve Okullara geri dönüşüm kutusu yerleştirmeye başlandığını söyledi. Kağıt, şişe, cam veya metalin yanı sıra çevreye ciddi zararlar veren atık pil ve yağların da toplandığını dile getiren Başkan Tekintaş, öğrencilerden hem çevreyi hem de sağlıklarını korumaları için bu tür atıkları ayrıştırarak geri dönüşüme kazandırmalarını söyledi.

HERKES GERİ DÖNÜŞÜM KONUSUNDA BİLİNÇLİ OLMALI

Geri dönüşüm Konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş sözlerine şöyle devam etti. "Daha temiz bir Altınordu için bugünün çocukları yarının büyükleri olarak öğrencilere de büyük görevler düşüyor. Öğrencilerimizin çevreye karşı oldukça duyarlı olduklarını her platformda ortaya koyduklarına bizler bizzat şahit oluyoruz. Bugünde burada bu seminere gösterdiğiniz ilgi ile bir kez daha ortaya çıkmış oldu" diye konuştu.

ATIK YAĞLAR TEHLİKE SAÇIYOR

Atık yağların çevreye çok büyük zararlar verdiğini söyleyen Başkan Tekintaş; Türkiye’de yılda 1,5 milyon ton atık yağ olduğuna söyleyerek sözlerine şöyle devam etti." Kullandıktan sonra lavaboya dökülen atık yağlar, yeraltı sularından arıtılamıyor. Bir litre kullanılmış yağ, bir milyon litre temiz suyu kirletiyor. Bu da yaklaşık 20 tanker su demektir. Altınordu Belediyesi olarak Atık yağlar için bir çalışma başlattık ve Şehrin belirli noktalarına, Sitelere , Okullara ve işlek cadde güzergahlarına atık yağ toplama kutuları yerleştirerek, bu tehlikenin önüne geçmiş olacağız" dedi.

Seminer sonrasında Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Okullarımız ile işbirliğine devam ederek belirli günlerde öğrencileri geri dönüşüm tesislerine götüreceklerini söyledi.
Son olarak ise, öğrencilere geri dönüşüm ile ilgili olarak kısa film izletildi, ardından öğrencilere Altınordu Belediyesi tarafından hazırlatılan boyama kitapçıkları dağıtıldı.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi