Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, yeni yapılacak 30 bin metrekare kaldırım ile hem standartları yüksek, hem de engellilerin rahat kullanabileceği yeni kaldırımlar yapacaklarını söyledi.

Altınodu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Ordu  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa katıldı. Engelli olmanın hiçbir şeye engel olmadığının gösterildiği programda Karadeniz Engelli Merkezi öğrencileri kına gecesi oyununu oynayarak engellerinin onlara engel olmadığını gösterdi. Programda engelliler saz çaldı, türkü söyledi, halay çekti.

Ordu  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Ayışığı Düğün Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Ordu Vali Yardımcısı Niyazi Erten, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Süleyman Tomakin, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il temsilcileri, vatandaşlar ve bedensel engelli öğrenciler katıldı.

BELEDİYE BAŞKANI ENGİN TEKİNTAŞ: "ENGELLİ DOSTLARIMIZ İÇİN YÜRÜYÜŞ ALANLARINI ÇOK RAHAT BİR HALE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”
Programda konuşan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, önceliklerinin kaldırım ve yol düzenlemesi olduğunu belirterek, “Altınordu Belediyesi olarak bizler, özellikle kaldırımları kullanılabilir hale getirmek ve engelli dostlarımızın kullandığı engelli araçlarla rahat seyahat edebileceği ortama dönüştürmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun için 30 bin metrekarelik yeni bir kaldırım ihalesine çıkıyoruz. Nisan ayından itibaren de bölge bölge asfaltlama ve kaldırım çalışmasını bir arada yürüteceğiz. En önemli işimiz, engelli dostlarımız için yürüyüş alanlarımızı çok rahat hale dönüştürebilmektir. Biz bu günler vesilesi ile kendimizi mütalaa etme şansını yakalıyoruz. En önemlisi sokağın, caddenin ve bulunduğumuz kentin engelliler için engelsiz hale getirilmesi konusunda neler yapmamız gerektiğini, eğitim kurumları ile ortak çalışma içerisinde olarak neler yapmamız gerektiğini hem gözden geçirmek, hem de düzenlemeye devam etmek zorundayız. Biz de bunun bilincinde bir belediye olarak, her şeyi yapmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi