Vatandaşların kurban kesecekleri alanların belirlendiğini kaydeden Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu ilçesinde kurban kesim yerlerinin Eskipazar mevkiinde bulunan hayvan satış yeri ve Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne ait Mezbahaneler olduğunu, farklı alanlarda kurban kesecek olan vatandaşların Altınordu Belediyesi’nden izin alması gerektiğini söyledi.
Belediye Başkanı Engin Tekintaş, yaptığı açıklamada, “Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi Altınordu Kaymakamlığı ve Altınordu Belediyesi olarak bir araya gelerek kurban kesim yerleri ile ilgili ortak bir karar aldık. Bu karar doğrultusunda, Altınordu ilçemizde kurban kesim yerlerinin, Eskipazar mevkinde bulunan Hayvan satış yeri ve Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne ait mezbahaneler olarak belirledik. Bunun haricinde şehir içinde kesim yapılmayacağını vatandaşlarımıza bir kez daha hatırlatmak istiyoruz” dedi.
Komisyonun aldığı karar doğrultusunda bu yıl Pazartesi pazarının olduğu alanda kurban kesiminin yapılmayacağını belirten Başkan Tekintaş, “Kurban kesim yerleri ilan edilmeyen noktalarda öncelikle kurban kesilmemesi konusunda halkımıza hatırlatmak istiyoruz. Bu kapsam da geçmiş yıllarda kesim alanı olarak kullanılan ve hijyen açısında sağlıklı olmayan Pazartesi Pazarı’nın olduğu alanda bu yıl kurban kesimi yapılmayacak. Vatandaşlarımızın bunu özellikle bilmesini istiyorum. Bu kurala uymayan vatandaşlara zabıta ekiplerimiz tarafından cezai işlem uygulanacağını bir kez daha hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.
Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, hijyen kurallarının önemli olduğunu ve halkın sağlığı için kesim alanlarının kontrol altında olması gerektiğinin altını çizerken, “Belirlenen alanlar haricinde yeni mahalleye dönüşen yerlerde bireysel kesimlere izin veriyoruz, ancak toplu kesimler yapacak olan vatandaşlarımızın mutlaka Belediyemizden izin almaları gerekiyor" dedi.


HİJYEN KURALLARI VE ÇEVRE TEMİZLİĞİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ


Kurban kesim alanları başta olmak üzere çevre temizliğinin kendileri için en birincil görev olduğunu kaydeden Tekintaş “ Vatandaşlarımızın hem kendi sağlıkları, hem de çevre temizliği için belirlenen bu alanların dışındaki kamuya açık yerlerde kurban kesmemelerini istiyoruz. Belirlenen alanlar dışında kesilen kurbanlar hem çevreyi kirletecek, hem de hijyen açısında tehlikeli olabilir. Bunun vatandaşlarımızın bilmesini istiyorum” şeklinde konuştu.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi