Benchmarking projesi kapsamında Şehit Doğan Gökbulut İlkokulu tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM)  düzenlenen “Veliler Arası” bilgi yarışmasına; Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan,  Altınordu ilçe Milli Eğitim Müdürü Sezayi Akarsu’nun yanı  sıra Şube Müdürleri, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Velilerin kıyasıya yarıştığı bilgi yarışmasında  konuşan Altınordu  Belediye Başkanı Engin Tekintaş “Yapılan program dışarıdan bakıldığında belki çok şey ifade etmiyor gibi algılanabilir. Ama okuma bilinci oluşturmak adına öğrencilerin anne ve babaları ile yarıştığı değil, anne babaların öğrenciler ile yarışmak üzere bir çalışma yapıp yola çıktığı bir programa şahit olduk”  dedi.

Başkan Tekintaş,"Okurken okutmak ve bunu da kendinden sonraki nesle aşılamak ve  başarabildiğini ifade etmek adına bir adım atmak çok önemli. Proje kapsamında başlangıçta 135 velinin kitap alıp okuduğu, 72 velinin sınava girip kendini deneyip buradan elde ettiği bilgiler ile nereye geldiğini hissediyor olması ve bunlar içerisinden 9 velinin burada büyük bir medeni cesareti gösterip yarışmaya katılmış olması, onların yarışma sonunda hangi dereceyi alıp almadığına bakmaksızın göstermiş olduğu cesaretten ötürü ben hepsini tek tek kutluyorum. Benchmarking kapsamında Sayın Valimizin ortaya koyduğu istek ve arzuya , okuma anlayışını topluma kazandırmak için gösterdiği gayrete  teşekkür ediyorum.

Gelecek inşallah bu neslin elinde şekillenecek bizler onlara sadece rehberlik ediyoruz. Bizler, önceki nesillerden aldıklarımızı onlara aktarıyoruz. Altınordu Belediyesi olarak bizler de kamunun ve milletin menfaatini şahısların menfaatinin önüne çıkartmak için bir mücadele veriyoruz, bu çerçevede ‘de inşallah sizlerden de desteğinizi beklediğimizi ifade ederek yaptığımız çalışmaları en güzel şekilde korumanızı istiyoruz”şeklinde konuştu.Haber Merkezi




Editör: Haber Merkezi