Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, vatandaşa hizmet eden meslek odalarının destekçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.
Başkan Tekintaş; “ Altınordu ilçemizde farklı noktalarda kurulan ve vatandaşlara hizmet eden pazarcı esnafının daha temiz ve hijyenik bir ortamda ürün satmaları için çalıştıklarını ifade etti.

Başkan Tekintaş, açıklamalarına şöyle devam etti. " Sizler gerçekten gıdanın temel noktasında yer alıyorsunuz. Yani bu işi yürüten, Tarladan hal'e, hal'den pazar yerine pazar yerinden eve kadar olan süreçte gerek hijyenik açıdan düzen tertip ve temizlik açısından gerekse kaliteli ürün sunma açısından gerekse sağlık koruması yönünden ne kadar büyük bir sorumluluk taşıdığınızı çok iyi bildiğinizi düşünüyorum.Ama bunun da ötesinde gerek yerel yönetimlere karşı,gerekse kamu adına devlete karşı sorumlu olarak birer vatandaş olduğumuzu da hepimizin bildiğinin farkındayız. İnşallah, Bu süreci bugüne kadar, istişare ederek belli bir düzene kavuşturduğumuzu düşünüyoruz. Netice itibari ile bizler bu sistemi iki grup ile yönetiyoruz.Biri zabıta birimi diğeri ise Gelir İdaresi birimidir.Ancak her ikisi içinde asıl olan sizlerin işinizi daha sağlıklı ve kusursuz bir ortamda yapmanız ve ayakta kalıyor olmanızdır." dedi.


HERKES BİLİNÇLİ OLMALI



Sözlerine Temizlik konusunda herkesin daha dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Belediye Başkanı Engin Tekintaş, sözlerine şöyle devam etti. " Belediye olarak bizler üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz. Sizlerinde bulunduğunuz yerlerde daha temiz bir çalışma sahası bırakması gerekir. Bu konuda sizlerede büyük görev düşüyor. İlk olarak sizler temiz bırakacaksınız ki bizler devamını getirelim. Onun için hem siz hem de vatandaşlarımızın duyarlı ve bilinçli olması gerekmektedir" dedi.


BAŞKAN TEKİNTAŞ'A BİZLERE VERDİĞİ ÖNDEMDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ


Ordu Sebzeciler ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı Cengiz Üzüm ise yaptığı konuşmasında Pazarcı Esnafının en büyük sıkıntısının "Marketlerin meyve ve sebze reyonları olduğunu söyledi" Cengiz Üzüm, yaptığı açıklamada şunları söyledi. " Öncelikle Altınordu Belediye Başkanı Sayın Engin Tekintaş'a bizlere verdiği önemden dolayı teşekkür ediyorum. Bugün buraya gelerek bizim sorunlarımız ile ilgilenmesi bizlere verdiği önemi gösteriyor. Bizim en önemli sorunlarımız arasında rekabet edemediğimiz market reyonlarında satılan sebze ve meyvelerdir. Başkanımız ile yaptığımız görüşmelerde bu konuda bir çalışma yapacaklarını bizlere söylediler. Ben tekrar bizlere verdiği önemden dolayı Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş'a ve ekibine teşekkür ediyorum, dedi.Haber Merkezi





Editör: Haber Merkezi