Spor Toto 2.Lig'den küme düşen Orduspor'da sezonu 31 maç oynayarak geçiren Burak Saban, 3 gol ve 6 asist ile birlikte oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çekti. Bileklerine hakimiyeti ve sürati ile iyi işler yapan Saban ile ligin devre arasında ilgilenen kulüplerin sayısı lig bitince dahada arttı.
Sezon genelinde gösterdiği performansla ligi bittikten sonra transfer piyasasının en çok konuşulan isimlerinden birisi olan Burak Saban ile çok özel bir röportaj gerçekleştirdik. Adı sıkılıkla PTT 1.Lig ve Spor Toto Süper Lig ekipleriyle geçen gurbetçi oyuncu geçmiş sezonu üzüntülü bir şekilde anlatırken, transfer teklifleri hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Öncelikle röportaj için teşekkür ederim. Sezon başına dönecek olursak Orduspor'a transfer sürecini kısaca anlatır mısın ?


Sezon başlamadan önce Hollanda'nın Groningen takımı ile olan sözleşmem bitmişti. Transfer teklifleri almıştım. Hem Hollanda ikinci ligi'nden hem de Türkiye'den birkaç takım teklifte bulundu. Ben kendimi dah iyi geliştirebileceğimi düşündüğüm için Orduspor'un teklifini kabul ettim.

Orduspor sezonu küme düşerek tamamladı. Dışarıdan da görüldüğü gibi sıkıntılarla dolu olan bir sezonda takımın performansını nasıl değerlendirirsin ?


Tabiki de takım olarak zor ve kötü bir sezonu geride bıraktık. Sezon başından itibaren süregelen sıkıntılar toplanınca takıma fazla gelmeye başladı. Takım olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Takımdaki abilerimiz durumu düzeltmek adına her zaman bizi motive ettiler ama her seferinde tam doğru şeyler yapmaya başladığımızda yine sıkıntılar gelmeye devam etti. Bu sıkıntılarda kendini göstermek zor oluyor. Sadece benim için değil bütün oyuncular için aynı şey sözkonusu.

Geride kalan sezonda Orduspor'un en göze çarpan isimlerinden birisi oldun. Kendi performasın hakkında neler söylemek istersin ?


Takımda gerçekten yetenekli oyuncular var. Durumlar biraz daha iyi olabilseydi bu sezonki performanslarının daha da üzerine oynayabilirlerdi. Bu da takım için iyi olurdu. Aynısı benim için de geçerli. Elimden geleni yapmaya çalıştım. Zaman zaman iyi maçlar çıkardım onunla birlikte kötü oynadığım maçlarda oldu tabiki..

Özellikle taraftarların en çok merak ettiği konuya gelelim. Transfer piyasasından adı en çok geçen isimlerin başında geliyorsun.
Nasıl bir 
transfer süreci gelişiyor ?


Transferimle ilgili görüşmeleri menajerim Mustafa Demir yapıyor. Benim için birkaç kulüpten tekliflerin geldiğini benimle paylaştı. Umarım en kısa zamanda transferim netleşir ve rahat bir şekilde saha içine dönerim.

Özellikle Süper Lig kulüpleri ile adın sıklıkla anılıyor. Neler söylemek istersin ?


Tabiki özellikle Süper Lig'den kulüplerle adımın geçmesi güzel bir duydu. Bu hem benim hem de kulübüm için gurur verici birşey. Benim iyi yolda olduğumu gösteriyor ve daha istekli ve hırslı olmama neden oluyor. Orduspor ile iki yıllık sözleşmem var. İyi bir takım beni isterse ve satın alırsa maddi bir gelir kazandırdığım için öncelikle ben mutlu olurum. Takımdaki diğer oyunculara da bu maddi kazanç katkı sağlayabilir. Şartların daha iyi olmasıyla birlikte takımın da takımın performansı da artabilir. Orduspor için hayırlısı ne ise o olsun. Futbolcular gelir gider ama Orduspor kalır.

Peki gelecek adına hedeflerin neler ?


Süper Lig'de oynamak isterim tabiki. Bunun için daha çok çalışmam gerekiyor. Diğer taraftan bakacak olursak Süper Lig'de daha başarılı olacağıma inanıyorum. Çünkü oradaki açık futbolla bilikte daha çok alan bulurum ve taktiksel açıdan da teknik ve çabukluğumla birlikte daha iyi performans gösteribilirim. Süper Lig'de forma giydikten sonra da kalıcı olarak o ligde oynamak hedeflerim arasında yer alıyor. 
Ordu Yorum / Samet Karadağ / Özel Röportaj

Editör: Haber Merkezi