CHP Ordu Gençlik Kolu Başkanı Ulaş Tepe, yeni göreve gelmiş bir belediye başkanının bu gibi söylemde bulunmasnı esefle karşıladığını Engin Tekintaş’ın derhal sözlerini düzeltmesi gerektiğini ifade etti. Ulaş Tepe sözlerini şöyle sürdürdü:


“CV’lerde kaç kişinin umutları var biliyor musun?”


“Bir belediye başkanı düşünün, göreve yeni geliyor. 6 aydır o koltukta oturuyor. Ordu’da istihdamı teşvik edecek bir plan proje üzerinde çalışmıyor. İcraatta bulunmuyor. Birde gelmiş belediye ‘iş bulma kurumu’ oldu diyor. Olacak iş değil belediye başkanı talihsiz biş açıklamada bulunmuş. Bir belediye başkanı yaptığı icraatlarla, çalışmalar gündemde olması gerekirken, Altınıordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş 3 ayda bir genç üniversiteli işsizleri hedef alarak, ‘ 9 bin kişiye ulaştık artık cv almıyoruz.’ diyor.  Engin Tekintaşa soruyorum: ‘Bu zamana kadar kaç kişiye istihdam konusunda yardımcı oldun?  Önüne CV’leri koyarak, fotoğraf çektirmekle işsizlik sorununu çözemezsin! O fotoğraf çektirdigin CV’lerde kaç kişinin umutları var biliyor musun?” diyerek sitemini vurguladı.

“Samimi bir itirafta bulundu.” 


Ordu’da işsizlik oranı yüzde 6.1 civarlarında olduğunu ve  bunun büyük bir kısmını ise üniversiteli genç işsizlerin oluşturduğunu belirten Tepe sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye’nin durumu ortada işsizlik, cari açık aldı başını gidiyor. Hükümetin yanlış dış politikaları yüzünden bir çok ilde son birkaç gündür olaylar baş gösterdi. Bizim belediye başkanımız Engin Tekintaş ise 3 ayda bir genç işsizleri hedef alarak, ‘Artık yeter CV getirmeyin.’ diyor. Oturduğu yerden aham kesiyor. Aslında kendisini bu hareketinden dolayı teşekkür etmem gerek. Çünkü AKP hükümetinin bu zamana uyguladığı işsizlik politikasının ne kadar yanlış olduğunu CV’lerin önünde fotoğraf çektirerek bizlere göstermiş oldu. Açıkcası samimi bir itirafta bulundu. Kendisini yürekten kutluyorum.” dedi.


“Dikkatli olmaya davet ediyorum”


Son olarak sözlerini şöyle sürdüren Tepe, “Ordu’da bir sürü işsiz genç arkadaşımız var. Engin Tekintaşı’ı söylemlerinde daha dikkatli olmaya davet ediyorum. Bu arkadaşlarımızın kalbini kıracağına istihdamı teşvik etmeye yönelik çalışmalarda bulunması vatandaşımızn yararına olacaktır.” diyerek sözlerine ekledi.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi