Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kemal Yılmaz; "Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ilimiz için önemli bir konu olup, özellikle 50 bin hektar mera alanlarımızın ve fındık bahçelerimizde bahçe altı otlarının değerlendirilmesi noktasında küçükbaş hayvancılık son derece önem arz etmektedir" dedi.

Anaç koyun/keçi başına 30TL/Baş olan desteğin Bakanlığımızca bu yıl 50 TL/Başa çıkartıldığını belirten Yılmaz; " Bakanlığımız tarafından küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine yönelik birçok destekleme ve proje yapılmaktadır. Sürü büyütme desteği, sürü yöneticisi desteği, göçer desteği ve koyun-keçi desteği gibi hayvancılık desteklemelerinin yanı sıra halk elinde ıslah projesi ile de İlimiz küçükbaş hayvan yetiştiricilerine ödemeler yapılmaktadır. Bakanlığımız tarafından geçtiğimiz yıl küçükbaş hayvan yetiştiricilerimize yaklaşık 6 milyon TL destekleme ödemesi yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

İlimiz küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin son yıllarda çok büyük gelişim gösterdiğini belirten İl Müdürümüz; Bakanlığımızın verdiği destekler ve İlimizde uygulanan projeler neticesinde İlimizde son 10 yılda küçükbaş hayvan varlığı % 50 oranında artarak 120 binden 180 bine ulaşmıştır. dedi.

Anaç Koyun Keçi desteği için başvuru süresinin bitmek üzere olduğunu ve başvuru yapmayan yetiştiricilerin bağlı bulundukları birliklerine 2 Şubata kadar başvurularını yapmaları gerektiğini hatırlatan İl Müdürümüz Kemal Yılmaz; "İl/İlçe Müdürlüklerimiz tarafından küçükbaş hayvan tespitleri ilimiz genelinde devam ediyor. İlimizde küçükbaş hayvan varlığını arttırmak için projelerimiz ve çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek" diyerek sözlerini noktaladı. Haber erkezi

Editör: Haber Merkezi