"TMO’nun alım amacı arz fazlası fındığı almak, rekabet ortamını oluşturmak ve fiyatların üretici lehine yükselmesini sağlamak değil midir?" diyen Şahin; "şöyle devam etti: Tekel olarak bilinen firmanın depoları şuanda boşalmış ve fındık fiyatlarının yükselişe geçeceği esnada TMO’nun fındık satışı yapması fiyatların yükselmesine engel olacaktır ve üreticilerimiz mağdur olacaktır. Bu durum ise tekel firmanın ekmeğine yağ sürecektir. TMO üreticinin yanında durmalı ve milli ürün için milli bir duruş sergilemelidir.

 

TMO fındığı 3 ay bekletsin fiyat 15 TL olur

 

TMO deposunda bulunan fındığı 3 ay bekletirse fındık fiyatları 15 TL’yi görebilir. Çünkü talep ortamı oluşmuştur. Fındık bir hammadde’dir ve üretici olarak tekel bir ülke konumundayız. Biz fındığın %70’ini üretiyorsak;  fiyatlarında da belirleyici olmamız gerekir. Tekel firma yıllık 200 milyon dolar sermaye ile 20 milyar dolar ciro yapabilmektedir. AKP iktidarı ise bu durumu tüm uyarılarımıza rağmen ısrarla görmemektedir.

 

Laf ile yerli ve millilik olmaz

 

AKP iktidarı yerli ve milli bir söylem üzerinden siyaset üretmektedir. İşte yerli ve milli olan bir konu önümüzde durmakta ve milyonlarca üreticinin emeği bir tekel firma tarafından adeta sömürülmektedir..Yerlilik ve millilik;inanç,azim,kararlılık,duruş ve tavır ister. Lâf ile olmaz. AKP iktidarı TMO’nun fındık satış kararını acilen durdurmalıdır. Durdurursa milli ürüne ve çiftçisine sahip çıkmış olur ve ülkemizin milyonlarca dolar kazanmasına sebep olabilir. Bunu sağlaması için TMO’nun fındığı 3 ay bekletmesi yeterli olacaktır ve çözümü bu kadar basittir. Aksi durumda AKP iktidarı milli ürüne sahip çıkmamış ve fındık konusuna Fransız kalmış olacaktır." Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi