TMO tarafından yapılan açıklama şöyle; “2006 yılından itibaren üreticilerimiz açısından piyasa koşullarının yanında alternatif bir pazarlama kanalı olarak görev yapan, uyguladığı şeffaf ve doğru alım kriterleri ile kaliteli ve sürdürülebilir fındık üretiminin yaygınlaşmasını sağlayan TMO, 2021 yılında da 23 Ağustos tarihi itibarıyla alımlarına başlamıştır.

TMO alım yoğunluğuna bağlı olarak ekip sayısını 50'ye kadar çıkarmış ve 1.000’in üzerinde görevlendirilen personeli ile alımlarını özveriyle devam ettirmiştir.

Kurumumuzun alımlarına başlamasına paralel olarak piyasada 23-24 TL/kg olan kabuklu fındık fiyatları gelinen noktada 29-30 TL/kg’a kadar çıkmış olup üreticilerimizin Kurumumuza olan talebi azalmış ve daha çok serbest piyasada ürünlerini değerlendirmeye başlamışlardır.

Serbest piyasa fiyatlarının yükselmesi nedeniyle TMO alım noktalarına olan ilgi azalmış olup piyasa şartları ve randevu durumları göz önünde bulundurularak alım noktalarımız yeniden değerlendirilmiştir. Bu kapsamda TMO ekip sayısının merkez noktalarda olacak şekilde 13’e düşürülmesine karar verilmiştir.

TMO tarafından piyasalar yakından takip edilmekte olup oluşabilecek olumsuz bir durum için veya ihtiyaç duyulması halinde ilave tedbirler alınabilecektir.

Üreticilerimizin yazılı ve görsel yayın organları ile sosyal medyada yer alan spekülatif haberlere itibar etmemesini önemle rica ederiz.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi