Mesudiye’de düzenlenen tohum dağıtım programına İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Mesudiye İlçe Müdürü Davut Uzuner ve üreticiler katıldı.

Programda bir açıklama yapan İl Müdürü Kemal Yılmaz; “Fındık, kivi ve bal diyarı olarak bilinen ilimizde ürün çeşitliliğini artırmak ve atıl tarım arazilerini üretime kazandırmak amacıyla Bakanlığımız, DOKAP ve Ordu Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yapmış olduğumuz projelerle bugüne kadar ilimizde 18 bin dekar atıl tarım arazisini üretime kazandırdık. Daha önceki programlarda Mesudiye'de tarım yapılabilecek alanlarda ekilmemiş bir karış yer bırakmayacağımızı belirtmiştik. Bugün yine Bakanlığımız destekleri ile uygulamış olduğumuz Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında 20 bin kg buğday, 15 bin kg tritikale ve mera alanlarında otlatma baskısının azaltılması amacıyla 6 bin kg macar fiği tohumunun dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Dağıtımı yapılan bu tohumlar sayesinde üreticilerimizin güzlük ekim yapması ile birlikte yaklaşık 2500 dekar daha atıl araziyi tarıma kazandırmış olacağız. Bu sayede toplam da 20 bin dekarın üzerinde bir alanı üretime kazandırmış oluyoruz. Tabi burada üreticilerin bu projelere ilgi göstermesi, mevcut arazilerinde dağıtmış olduğumuz tohumlukları ekiyor olması ve uygulamış olduğumuz projelere sahip çıkması son derece önemli.” Dedi.

 Eğer bir projeyi sahiplenen olmazsa siz ne dağıtırsanız dağıtın sonuç alamazsınız diyerek sözlerine devam eden İl Müdürü Kemal Yılmaz; “Bizler üreticilerimizden aldığımız güç ve projelerimize gösterilen ilgi ile beraber İlimizde ekilmedik bir karış boş alan bırakmamaya kararlıyız. Bundan sonraki süreçte de ekilip dikilmeye uygun olan her alanı ekip dikmek suretiyle ilimiz ekonomisine dolayısıyla ülkemiz ekonomisine katkı sağlamış olacağız. Dağıtılan tohumlar kullanılarak uygulanacak projelerin üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum " diyerek sözlerine son verdi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi