Bu zamana kadar 19 ilçede bulunan üreticilere 1 milyon 625 bin adet fide dağıtımı yaparak üretime ve üreticiye destek veren Büyükşehir Belediyesi bu fideleri satın alarak üretici ile buluşturuyordu. Ancak tohumun daha az maliyetli olması sebebi ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla üretici ile buluşturulacak olan fideler artık Büyükşehir Belediyesinin seralarında tohumdan yetiştirilmeye başlandı.

İlk uygulamanın yapıldığı proje kapsamında Ordu Büyükşehir Belediyesi kendi serasına 100 bin civarında domates, biber, patlıcan ve salatalık tohumları ekti. Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Dairesi Başkanlığınca yetiştirilen fideler yeterli olgunluğa ulaşması ile birlikte 19 ilçede belirlenen okullarda öğrencilere dağıtılarak toprakla buluşturulacak. Bu sayede hem çocuklar kendi ürünlerini yetiştirme fırsatı yakalayacak hem de üreticiler üretime katkı verecek.

Öğrenciler vasıtasıyla dağıtım

Ordu Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Üretim Şube Müdürü Mustafa Kahveci önceden piyasadan temin edilerek üreticilere dağıtılan fidelerin bu yıl tohumdan kendilerinin yetiştireceklerini söyledi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi