Çocukların zamanlarını dolu dolu geçirdiği bir mekan haline gelen atölye, gerçekleştirilen projelerle de büyük beğeni topluyor. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen ve Altınordu Belediyesi tarafından yürütülen “Genç Eller, El Sanatları Tezgahı’nda Projesi” kapsamında Topaç Şenliği gerçekleştirildi. 
Düzenlenen Topaç Şenliği’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Teknoloji ve Tasarım Atölye’sinin çocuklarının hayallerini gerçekleştirmesi açısından çok önemli olduğunu söyledi. Yapılan çalışmalar ve yürütülen projelerle çocukları geleceğe hazırlamak istediklerini ifade eden Başkan Tekintaş, “Taşbaşı Mahallesi Menekşe Sokak’ta restore ettiğimiz iki binayı gençlerimizin gelişimi, internetten, sosyal medyadan, sokaklardaki olumsuzluklardan ve özellikle üzerlerindeki baskının ortadan kaldırılması hususunda yürütülen proje ile çocuklarımızın hizmetine sunduk. Çocuklarımız bu atölye de ahşap ile yapılabilecek tüm çalışmaları yapıp kendi oyuncaklarını üretiyor ve bu oyuncakları evlerine götürebiliyorlar.” dedi.
Büyük bir katılımla gerçekleştirilen Topaç Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Birçok çocuk kendi yaptığı topaçı çevirmenin heyecanını yaşarken, yaşanan bu heyecana Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve protokol üyeleri de ortak oldu. Çocuklarla birlikte topaç çeviren Başkan Tekintaş ve davetliler yapılan etkinlik ile çocukluklarına döndüklerini söylediler.  Haber Merkezi
 
Editör: Haber Merkezi