Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri toplu ulaşım araçlarının daha konforlu olması ve halkın ulaşım memnuniyetinin artırması için denetimlerine aralıksız devam ediyor. Ekipler ilçeler arası yolcu taşıma araçlarında ve şehir içi toplu taşıma araçlarında periyodik denetimler gerçekleştiriyor.

Kurallara uygunluk denetleniyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde belirtilen pandemi tedbirlerine uyulup uyulmadığı kontrol ediliyor. Yapılan denetimlerde araç içerisinde maske ve mesafe kuralları titizlikle incelenerek aynı zamanda güzergâh kurallarına uyum ile yönetmelikler de ekipler tarafından denetleniyor.

Ticari taksilerde denetleniyor

Vatandaşların konforlu ve sorunsuz ulaşım yapmaları için çalışmalarına ara vermeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri il genelinde hizmet veren ticari taksilere yönelik denetimlere devam ediyor. Yapılan ani kontrollerde kurallara uygunluk göstermeyen taksiler uyarılıyor. Ticari taksilerde de araçların ruhsatı, personel çalışma belgesi, taksimetreleri, koltukları, emniyet kemeri gibi birçok maddenin kontrolleri yapılıyor. Denetimlerde gerekli görüldüğü durumlarda sürücülere ve vatandaşlara kurallara uyumları ilgili gerekli açıklamalar yapılıyor.

3 bin 225 toplu taşıma aracı denetlendi

Ordu’da yıl başından bu yana yapılan denetimlerde toplam 3 bin 225 toplu taşıma aracını denetlendi. İlgili kurumlarla yapılan denetimlerde yönetmeliğe aykırı hareket eden ve uyarılara uymayan toplu taşıma araçlarına cezai işlem uygulanıyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı trafik zabıta ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar belirli aralıklarla devam edecek. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi