Fatsa’daki siyanürle altın ayrıştırma işletmesinin bugün geldiği aşamanın ekoloji mücadelesi verenlerin haklılığını bir kez daha ortaya çıkardı diyen Emek Partisi Ulubey İlçe Başkanı Ahmet Poyraz, “Fatsa’da yaşanan doğa ve yaşam alanlarının katliamı, tehlikeyi göstermektedir. Ormanlar kesildi, sular kirlendi, tarım ürünleri zarar gördü. Yaban hayvanların yaşam alanları yok edildi. Şimdi sıra Ulubey ilçemize geldi.” dedi.

Maden değil tarım önemli

Poyraz, yaşam için tarımın öncelik olduğunu söyleyerek, “Kapitalizm aşırı tüketimi teşvik ediyor. Kar amaçlı politikalar, yerli ve yabancı sermaye gruplarının doğayı ve yaşam alanlarını talan etmesine neden oluyor. Tarım alanları, ormanlar yaşam için en önemli alanlardır. Tarımsal üretim yoksa ormanlar kesilmişse yaşam tehdit altında demektir. Tüm canlılar için öncelikli gereksinim, gıdadır. Gıda alanları maden alanlarına çevrilerek yok ediliyor. Bizlerin önceliği maden sahaları değil, tarım alanlarıdır. Tarım desteklenmesidir. Ulubeyliler olarak fındık ve arıcılık temel geçim kaynaklarımızdır. İlçemizdeki madencilik bunlara tehdittir.” dedi.

Topraklarımızdan uzak durun

Ordu’dan Kazdağlarına, Munzur Dağlarından Murat Dağına kadar her tarafta özellikle altın madenciliği için girişimlerin arttığını vurgulayan Poyraz, “Ülkenin dağı, deresi, tepesi talan ediliyor. İnsanlar isyan ediyor ancak AKP iktidarı yeraltını sermayenin talanına açıyor. Ulubey ilçemizde Akoluk, Ebemçukuru, Şekeroluk, Ohtamış arasında biri 167,67 hektar, diğeri de 295,94 hektar alanın maden arama sondaj ihalesini Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yapıyor. Maden arama tamamlandıktan sonra yine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Petrol ve Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yerli ya da yabancı şirketlere ihale edilecek. İktidar ihale ediyor, yerli ve yabancı şirketler toprağımızı, ormanlarımızı, suyumuzu yani geleceğimizi yok ediyorlar. Emek Partisi olarak halkımıza çağrımız, siyasi düşünce, inanç; köy, ilçe ayrımı yapmadan birleşerek sesimizi yükselmemiz ve toprağımıza, geleceğimize sahip çıkmamızdır.” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi