Vali Sonel açıklamasında; “Koronavirüs (Covid19) salgınıyla mücadele kapsamında Kasım ayı sonundan itibaren uygulanmakta olan ilave tedbirlerle birlikte salgının seyrinde (vaka ve hasta sayılarında) ülke genelinde ciddi bir düşüş yaşanmış olmakla birlikte ilimizin de içerisinde yer aldığı bazı iller, halen yüksek ya da çok yüksek risk grubunda yer almaktadır.

1 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrasında, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri göz önünde bulundurularak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yapılan açıklamada, salgınla mücadelede “Kontrollü Normalleşme” sürecine geçildiği bildirilmiştir.

“Kontrollü Normalleşme” döneminde kurallara uymanın her zamankinden daha önemli olduğunun vatandaşlarımıza hatırlatılması, mücadelenin başarıya ulaşması için önem arz etmektedir. Bu çerçevede, ekte gönderilen mesaj metninin spot halinde yerel gazetelerimizde, radyo ve televizyon kuruluşlarımızda, internet haber sitelerimizde belirli aralıklarla yayınlanması faydalı olacak ve yürütülen mücadeleye katkı sağlayacaktır.

İlimizin en kısa sürede düşük riskli iller arasına girebilmesi için başlatılan topyekûn mücadelede; toplumsal sorumluluk anlayışı içerisinde basınyayın kuruluşlarımızın da desteğini ve katkısını bekler, gereğinin yapılmasını rica ederim.” Dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi