OrduYorum/Hasan Özata

     Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ulubey belediye başkan adayı Sami Torun projelerini açıklamaya devam ediyor. 

      Torun, çıktıkları bu yolda Büyükşehir belediye başkan adayı sayın Seyit Torun ile beraber Ulubey’i yaşanabilir bir ilçe yapacaklarını dile getirirken şunları ifade etti:

         Büyükşehir belediye başkan adayımız sayın SEYİT TORUN ile beraber çok güzel hizmetlere imza atacağız. Ulubeyli yurttaşlarımızın gönlü rahat olsun. Büyükşehir adayımız sayın Seyit Torun belediyeciliği bir siyaset kurumu olarak değil, hizmet yapma yarışı olarak gördüğü içindir ki bir dönem Ordu Ulubey ilçemizde, iki dönemde bütün zorluklara rağmen Ordu merkezde belediyecilik yapmaktadır. Bizlerin kendisinden öğreneceklerimizin olduğu gibi biliyor ve inanıyoruz ki Ulubeyli yurttaşlarımızda Seyit Torun’un deneyim, tecrübe ve hizmetlerinden yararlanacaktır.

        CHP Ulubey belediye başkan adayı Sami Torun projelerle ilgili de şunları söyledi. Ulubey ile ilgili olarak Büyükşehir belediye başkan adayımız Sayın seyit torun ile beraber 32 adat proje tasarladık. Projelerden bazıları aşağıdadır.

Suyumuz Temiz Akacak


İlçemizdeki su havuzlarımız temizlenip su arıtma işleminin sağlıklı olması sağlanacak. Kurşunçalıda ki su göletimiz yenilenecek, ikinci bir gölet yapılarak fazla su boşa akıtılmayacak. İkinci gölette tutularak halkımıza yeterli su sağlanmış olacak. Ayrıca göletimizin üstü ve yanları tamamen kapanıp, dışarıdan herhangi bir sağlıksız

maddenin karışması engellenecek. 41 mahallemizde, su sıkıntısı çeken mahallelerimiz için yeni su projeleri hayata geçirip varolan konak suyu, tek mezar suyu gibi projelerin uygulanması sağlanacak. Ordu Büyükşehir Belediyemizle gerekli şebeke hatları değiştirilerek, mahallelerin sınırlarında su depoları kurup, buralardan köylere sağlıklı ve yeterli su dağıtımı yapılacak. Böylece suyumuz boşa akmamış olacak.
Artık Ulubey’imizde bebeklerimize içirebileceğimiz sağlıklı suyumuz olacak.

Heyelan Projesi

 Hepimizi derinden yaralayan, canım Ulubey ‘imin kalbine dokunan heyelan bölgesine yapacağımız bu proje ile Ulubey’imin güzelliğine güzellik katacak, canım hemşerilerimin güzel yaşam alanlarına bir nefes daha katacağız. Heyelan Projemizde; Köy Minibüs Durakları Oturma Alanları Yürüyüş Alanları Çay Bahçesi Restaurant yer alacaktır.

Kapalı Pazar ve Sosyal Tesis Yeri

Pazar yerimizi kapalı pazar yeri haline getirip, salı günleri pazar kurulmanın haricinde diğer günlerde de sosyal olarak kullanacağımız, düğün kına, nişan vs. gibi bir alan haline getireceğiz.

Ve tabii ki pazar esnafımızın sıkıntılarını çözmüş olacağız. Bunun yanında yürüyüş alanları, oturma alanları ve halı saha ile halkımıza hizmet edeceğiz.
Kültür Sarayı Düğün salonumuzla birlikte Ulubey Belediyesi Düğün Salonu ve Ulubey Kültür Merkezi binamızı yapacağız. Burada bir taraf düğün salonu, diğer taraf kültür merkezi olacak. Ayrıca düğün salonumuzun altı otoparkı olacak. Kültür sarayında bir konferans salonu, amfi tiyatro, kurs odaları ve sergi salonu bulunacak. Halk eğitim müdürlüğümüz buraya getirilip, halk eğitim müdürlüğümüzün olduğu bölgeye de cami inşaatımızı başlatacağız

Meydan Projesi


Yeni meydan projemizle halkımızın sohbet edebileceği, dinlenebileceği, çocuklarımızın güvenle hijyenik ortamlarda oyun oynayabileceği, mutlu ve huzurlu yeni bir Ulubey Meydanı yapacağız

Otopark ve Otogar

Yol kenarında biriken araçlarımız için merkez mahallelerimizin uygun sokaklarında yer gösterilerek araçlarımızın buralara park edilmesini sağlayacağız. Ayrıca mevcut otogarımızın yerini değiştirerek daha elverişli ve büyük bir otogar inşaatına başlayacağız

Hemşerilerimizi Tozlu Yollardan Beton Yollara Kavuşturacağız  Öncelikle aciliyeti olan yerlerden başlayarak, etap etap Ulubey ve 41 mahallemizin tüm yollarını beton, asfalt ve parke çalışması yaparak artık halkımızı yolun tozundan çamurundan kurtaracağız.

Bunun için Ulubey’de 41 mahallemiz içinde gerekli mevkilere Beton Santrali kurup, bu çıkacak malzemeyi hem yollarımız için kullanacak hem de satış yaparak belediyemize ek gelir sağlayacağız.

Beton yollarımızı yaparken yol kenarlarında su akarları yapılmış bir şekilde ve her 20 metrede yolun altından bir boru bırakarak yolun karşısından hemşerilerimizin su, elektrik gibi ihtiyaçlarını geçirmeleri için kullanılabilir hale getireceğiz. Böylece halkımızın herhangi bir şekilde yolu kesmek durumunda kalmadan ihtiyacını giderecek.

Yollarımız Kontrol Altında

Belediyemiz bünyesinde yol yapım ve yol bakım ekibi kuracağız. Yol bakım ekibi; sürekli olarak yolların bakımını sağlayacak, gerekli yerlerde yol kenarlarındaki su akarlarını temizleyecek, gerekli çakıllamaları yapacak, ayrıca da yeni yapılacak ve açılacak yollar için bilgi ulaştırıp gerekli çalışmayı başlatacak. Yol yapım ekibi; yolarda betonlama, asfalt ve parke çalışmasını yapacak, yeni açılacak yolların belirlenmesini sağlayacak.
Editör: Haber Merkezi